Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Članovi Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic u protekloj godini ostvarili rekornih 1,5 miliona maraka poticaja

Prema riječima predsjednika Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusreta Avdibegovića protekla 2023.godina može se ocijeniti kao djelimično uspješna.

Zahvaljujući isključivo vremenskim nepogodama potpuni podbačaj zabilježen je u povrtlarskoj i voćarskoj proizvodnji. Godina je bila loša i za pčelare, osim za one koji su selili svoje košnice. Jedino uspješna prošla godina bila je za stočare”-kazao je Avdibegović.

S druge strane Stručna služba Saveza zadovoljna je postignutim rezultatima jer je ostvarila sve zadatke koji se tiču poticajne politike.

Ove godine smo ostvarili 300 hiljada maraka više poticajnih sredstava nego u prethodnoj godini. To znači da će za 2023.godinu na račune naših članova biti uplaćeno čak 1,5 milion maraka što će im pomoći da djelimično ublaže gubitke nastale usljed loših vremenskih prilika”-istakao je Avdibegović.

Poticaji sa Gradskog, Kantonalnog i Federalnog nivoa se isplaćiju,a očekuje se da će sva sredstva proizvođačima biti uplaćena do kraja januara tekuće godine.

Prema riječima predsjednika Saveza poljoprivrednih udruženja Konjica broj članova Saveza iz godine u godinu blago varira, a trenutno ih ima registrovanih 740.

radiokonjic.ba

08.01.2024.g.

jasminka@bih.net.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima