4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

7 pripadnika GSS Stanice Konjic sutra putuje u Tursku sa timom 2 Gorske službe spašavanja FBiH

Dženadin Veladžić, predsjednik Gorske službe spašavanja Federacije BiH, za radiokonjic.ba je izjavio da će sutra, 12.februara, u Tursku kopnenim putem otputovati tim 2 GSS FiH, koji ide u ispomoć timu 1 GSS FBiH, koji se već nalazi u Turskoj, u Hataju.

„GSS FBiH je okupila tim 2, koji šalje u ispomoć svom timu 1, koji je već poslan dolje. Oni idu u Hataj i sve naše službe koje su otišle su na području Hataja i pretražuju za preživjelima i dalje“ – rekao je Veladžić i dodao da je u ovom timu 30 spasilaca.
„Poslaćemo 30 spasilaca iz Konjica, Zavidovića, Zenice, Tuzle, Sarajeva, koji idu da se pridruže svojoj ekipi, koja je već u Turskoj. Polazak je planiran rano ujutro, a iz Konjica ide 7 spasilaca GSS Stanice Konjic. Idu kopnom i ostaće dok bude potrebno, odnosno dok bude bilo kakve šanse da još neko ima pod ruševinama živ“ – izjavio je Veladžić.

Ton Dženadin Veladžić
7 pripadnika gss stanice konjic sutra putuje u tursku sa timom 2 gorske službe spašavanja fbih
Dženadin Veladžić

Rasim Nuhić, vođa tima GSS Stanice Konjic, za radiokonjic.ba je rekao da se 7 pripadnika GSS Stanice Konjic priključuje timu 2 za odlazak za Tursku.
Tim 1 je sa pedesetak spasilaca zajedno sa pripadnicima FU CZ, to su profesionalci, već na terenu nekoliko dana. Oni su odvezli kompletnu logistiku, opremu. Tu će se od nas zahtijevati da budemo samostalni i mi odavde nosimo dosta logistike. Nadamo se da ćemo biti od koristi. Mogu kazati da je tim od sedam spasilaca odavde, iz naše stanice, sastavljen na način da ima onih starijih, iskusnih, koji su prošli puno toga od rata i brojnih spasilačkih akcija, pa do ovih mlađih, koji su imali jaku želju i volju da se nađu u ovom timu za Tursku. Idemo kopnenim putom, kao i tim 1, obzirom da nosimo dosta logistike. Traje duže, ali nosimo sve ono što je neophodno za samostalno duži boravak u ovakvim uslovima“ – izjavio je Rasim Nuhić.

Ton Rasim Nuhić
7 pripadnika gss stanice konjic sutra putuje u tursku sa timom 2 gorske službe spašavanja fbih
Rasim Nuhić

radiokonjic.ba
11.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima