back to top
27.3 C
Konjic
25 Jula, 2024

9 vatrogasaca iz Konjica uspješno završilo obuku u Sjevernoj Makedoniji

EU IPA program “EU podrška prevenciji poplava i upravljanje rizicima šumskih požara u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj-IPA FF”

Grad Konjic zajedno sa Općinom Nevesinje bio je predstavnik  BiH u Sjevernoj Makedoniji u gradu Skoplju gdje su prisustvovali vježbi svih struktura Civilne zaštite, na koji način se prima i šalje pomoć. Za naš portal o obuci konjičkih vatrogasaca govorio je Husein Hodžić, pomoćnik gradonačelnika u Službi za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica.

“Mi smo na ovu obuku  poslali 9 pripadnika Službe za Civilnu zaštitu i vatrogastvo, odnosno vatrogasne jedinice koji su boravili od 18. do 21. marta u Skoplju. Zajdeno sa Nevesinjem predstavljali su BiH te uvježbavali način gašenja šumskih požara zajedno sa ostalim učesnicima iz Turske, Srbije, Crne Gore, Albanije, Kosova i  Makedonije. Iskustvo i znanje koje su tu stekli značit će im puno u narednom periodu jer znamo da mi ovdje na području grada Konjica imamo dosta šumskih požara, a upravo su takve aktivnosti bile nekoliko dana u Sjevernoj Makedoniji. Ova obuka će možda najviše značiti  novim vatrogascima koji su bili na ovoj vježbi”-zaključio je Hodžić.

9 vatrogasaca iz konjica uspješno završilo obuku u sjevernoj makedoniji
9 vatrogasaca iz Konjica uspješno završilo obuku u Sjevernoj Makedoniji

Iz ovog projekta kojeg je vodila Italijanska nevladina organizacija “CIMA”, zajedno sa Ministarstvom sigurnosti BiH i Federalnom upravom civilne zaštite dobijena je donacija u vidu opreme, u vrijednosti oko 90 hiljada KM, istaknuo je Hodžić.

radiokonjic.ba

25.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]