back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Horde Zla pravile nered u Širokom Brijegu, sedmorica uhapšena u Mostaru

Sinoć iza ponoći dogodio se incident u Širokom Brijegu u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo Horde Zla. Oni su uhapšeni tokom noći u klubu navijača FK Velež – Crvena armija u Mostaru, piše klix.ba.

Odavno je poznato da su najvatreniji navijači Sarajeva i Veleža u prijateljskim odnosima, pa ne čudi što su ih zatekli u prostorijama Crvene armije.

Kako nam je rekao Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, navijači FK Sarajevo su narušili javni red i mir u Širokom Brijegu i oštetili dva putnička motorna vozila.

“U Mostaru su otišli u Klub Crvene armije u Fejićevoj ulici, gdje ih je policija pronašla i prepoznala po registarskim tablicama. Njih sedam, svi iz Sarajeva, lišeno je slobode. Utvrđeno je da se radi o pripadnicima navijačke grupe Horde zla i u četiri sata su predati u policijsku stanicu Široki Brijeg na dalje postupanje”, rekao je Marić za Klix.ba.

Kod uhapšenih navijača pronađena je veća količina suzavca, hladnog oružja, uključujući nož i nekoliko teleskopskih i drvenih palica.

Evidentno je da huliganski neredi povezani sa navijačima eskaliraju i u vrijeme kada nema utakmica Premijer lige.

Podsjetimo, prije dva dana, nakon policijske potjere u Mostaru, na šetalištu Nikole Šubića Zrinjskog uhapšeno je 18 osoba.

Grupa od 30-ak maskiranih osoba ispisivala je grafite i remetila javni red i mir u ulici Adema Buće (Cernica), a nakon policijske potjere uhvaćeni su na šetalištu Nikole Šubića Zrinskog.

“Za 18 osoba raspisan je prekršajni nalog, a za ostalima je u toku potraga”, potvrđeno je iz MUP-a HNK.

Iz MUP-a su također potvrdili da je nakon istrage utvrđeno da se radi o navijačima Zrinjskog, tačnije pripadnicima navijačke grupe Ultras, a jedna od 18 uhvaćenih osoba je maloljetna.

Horde Zla napravila nered u Širokom Brijegu, sedmoro uhapšenih u Mostaru Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima