back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Skupština HNK: Usvojen Budžet i finansijski planovi vanbudžetskih fondova

Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona je na današnjoj, 3. sjednici usvojila Budžet Hercegovačko-neretvanskog kantona za 2023. godinu u iznosu od 328.143.830,00 KM. Također, usvojen je i Zakon o izvršenju Budžeta za 2023. godinu.

Obrazlažući Prijedlog Budžeta, Adnan Faladžić, ministar finansija rekao je da je Vlada razmotrila i, uglavnom, usvojila primjedbe i prijedloge poslanika koji su upućeni tokom rasprave o Nacrtu Budžeta.

„Budžet za 2023. godinu se zasniva na realnoj projekciji prihoda i s njima uravnoteženim rashodima. Projicirani rashodi sa jedne strane rezultat su uvažavanja realnih zahtjeva budžetskih korisnika, a sa druge rezultat ostvarenja Budžeta u 2022. godini. Uz očuvanje stabilnosti javnih finansija, zadržali smo postojeći nivo prava, a u skladu sa projekcijom rasta prihoda ojačali smo razvojnu dimenziju kroz planiranje sredstava za poticaje i podrške“, rekao je ministar Faladžić.

Skupština je, također, dala saglasnost na finansijske planove i odluke o izvršenju finansijskih planova Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK i Službe za zapošljavanje HNK.

Služba za odnose s javnošću HNK

05.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima