back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Gradonačelnik Ćatić uručio poklone za porodicu prvorođene bebe u 2023.

Danas je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić u porodilištu Opće bolnice Konjic posjetio Adisu Salihović, koja je rodila prvu bebu u Konjicu u 2023.godini. Podsjećamo, Adisa je 7.januara 2023. rodila djevojčicu, i ovo joj je četvrto dijete, a sa suprugom već odgaja dvije djevojčice i dječaka.

Gradonačelnik Ćatić čestitajući Adisi na prinovi, je uručio i novčanu naknadu u skladu sa usvojenim Pravilnikom.

 “Čestitam porodici Salihović u ime gradske uprave i želja nam je da ovakvih primjera bude što više. Grad Konjic sa svoje strane čini, u skladu sa svojim mogućnostima, da maksimalno podrži porodilje, porodice koje žele da se ostvare kao roditelji kroz biomedicinski potpomognutu oplodnju, također i kroz porodiljske naknade. U skladu sa Pravilnikom prvorođena beba u ovoj godini ima, isto kao i za Dan Grada Konjica, jednokratnu novčanu pomoć u iznosu 1000 KM. Također, po novom Pravilniku, koji je od ove godine na snazi, za svako treće i naredno dijete u narednih pet godina, porodica će imati pomoć od 100 KM, tako da je ova naknada povećana za iznos od 1200 KM”   – istaknuo je gradonačelnik Ćatić.

gradonačelnik ćatić uručio poklone za porodicu prvorođene bebe u 2023.
Gradonačelnik Ćatić uručio poklone za porodicu prvorođene bebe u 2023.

Adisa Salihović se zahvalila na posjeti i poklonima kazavši da je ovo za njenu porodicu značajna pomoć.

 “Ova podrška mi znači mnogo. Hvala gradonačelniku i gradskoj upravi na posjeti i poklonima. Lijep je osjećaj znati da u ovakvim momentima imate podršku zajednice u kojoj živite i da porodice sa djecom uživaju ovakva prava, kakva mi imamo u Konjicu”, izjavila je Adisa.

Direktor Opće bolnice Konjic dr. Dženan Lepara, koji je bio u pratnji gradonačelnika tokom posjete Adisi Salihović, rekao je da je porodilište spremno prihvatiti i poroditi mnogo više djece.

“Mi bismo voljeli da je nekoliko beba do sada rođeno, ali kakva nam je situacija i kako ovi autobusi idu negdje daleko, i ovo je za Konjic jedna lijepa stvar. Naravno da svi trebamo tome dati podršku. Naše porodilište je spremno za prihvatiti i poroditi puno više djece, ali naravno da je to i do našeg stanovništva, našeg standarda. Nadamo se da će Konjic kao grad u što brže vrijeme procvjetati, imamo podsticaj iz općine za natalitet. Nadamo se da će naša omladina te stvari prepoznati” – izjavio je direktor Lepara.  

gradonačelnik ćatić uručio poklone za porodicu prvorođene bebe u 2023.
Gradonačelnik Ćatić uručio poklone za porodicu prvorođene bebe u 2023.

radiokonjic.ba

09.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima