back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

FM Samuel Zenelaj pobjednik Otvorenog prvenstva Konjica u brzopoteznom šahu

Jučer je u restoranu Sumejja u Konjicu održano Otvoreno prvenstvo Konjica u brzopoteznom šahu Šahovskog kluba “Igman” Konjic. Igralo se sedam kola po švicarskom sistemu uz tempo pet minuta plus tri sekunde. Na turniru je učestvovalo 20 igrača, a prvu nagradu osvojio je FIDE majstor Samuel Zenelaj sa osvojenih 7 poena.

Drugo mjesto osvojio je MK Dubravko Kovačić, treće mjesto MK Jakub Džafić, a četvrto mjesto MK Željko Ganjto, svi sa 5 poena. Peto mjesto osvojio je Salko Bajić sa 4,5 poena, a šesto mjesto osvojili su: Fisnik Zenelaj, Ibrahim Špago i Džemal Redžić sa osvojena četiri boda.

Uručene su i novčane nagrade za šest prvoplasiranih.

“Veoma sam zadovoljan pobjedom. Atmosfera je bila prijatna, a turnir veoma dobro organizovan. Veoma sam sretan jer sam osvojio 7 bodova što je veoma teško jer skoro uvijek postoji mogućnost gubitka boda ili čak pola boda, ali bio sam fokusiran do samog kraja” – kazao je za radiokonjic.ba FIDE majstor Samuel Zenelaj.

“Kada je riječ o šahu u BiH, ove nagrade su simbolične ali kao studentu svaka nagrada je dobro došla. Krajnji cilj turnira je da se šah u Konjicu aktivira. Turnir je bio poprilično kompetitivan. Nisam toliko dobro igrao blitz turnire ali lijepo je uvijek kada se potvrdi dobra igra” – dodao je Zenelaj.

radiokonjic.ba

27.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima