Lisica ušla u trgovinu i preplašila djelatnice

0
339

Mnogi ljudi iz Pulje danas su doživjeli neobičan susret kada su vidjeli lisicu na ulicama Veruda i Stoja. Životinja je, lutajući, na kraju ušla u trgovinu ‘Tedi’, gdje su je uspjeli uhvatiti djelatnici odjela za higijenu Veterinarske stanice Pula.

Zaposleni u “Tediji” prvo su pokušali pozvati vatrogasce u pomoć, ali su oni bili na terenu, pa su pozvali veterinare koji su ih uputili higijeničarima, piše Glas Istre, dodajući da je Stjepan Kočar, direktor Veterinarske stanice Pula , potvrdili su da je lisica sa njima stavljena u karantin gdje će biti posmatrana naredna tri dana. Međutim, uvjerava, bjesnilo nije sigurno jer zbog redovnog oralnog cijepljenja lisica u prirodi bjesnilo ovdje nije zabilježeno godinama.

– Reč je o ženki koja nije baš mlada, ali je očigledno tražila vodu ili se jednostavno izgubila i došla u naseljeni deo grada gde je uhvaćena. Inače je dobrog zdravlja, imala je male modrice jer se ritala dok je pokušavala da pobegne i povredila se. Sve će joj to brzo proći, a onda ćemo kontaktirati lovce nadležne za područje Pule i dogovoriti se gdje će biti puštena. Biće to ili u Šijanskoj šumi ili negde u okolini, jer je ona otuda – ustvrdio je dr Kočar.

Lisica je ušla u radnju i uplašila zaposlenike Dnevni.ba.

dnevni.ba