4.3 C
Konjic
27 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Intervencija konjičkih vatrogasaca

Večeras su konjički vatrogasci imali intervenciju na gašenju požara...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

Danas je u Konjicu obilježena 30.godišnjica od formiranja 4....

Omar Halilović osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Omar Halilović, član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, koji se...

Ranjeni torcidaš: Jedan policajac mi je rekao “neka sam te upucao, smeće”

Navijač Hajduka koji je povrijeđen prilikom obračuna policije i...

Užasan epilog prometne nesreće u Vitezu, ima teško povrijeđenih, među njima i djece

Teška saobraćajna nesreća dogodila se kasno sinoć na magistralnom...

Adi Nukić sa uhapšenima u akciji Rez: Nabavljali i prodavali kokain, pa kupovali stanove

Adi Nukić, koji je uhapšen 5. oktobra ove godine u Sarajevu, narkotike je nabavljao u Albaniji, na Kosovu iu Crnoj Gori, a potom su zajedno transportovani u BiH i dalje krijumčareni u zemlje EU.

Nastava na Sokocu

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, Nukić je zajedno sa Keljmendijem i ostalim članovima grupe švercovao marihuanu, speed i heroin, kao i kokain, a zarađeni novac uložio u kupovinu nekretnina u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Komunicirao je šifrovanim telefonom sa Mersudinom Hadžićem (otprije poznat policiji po krivičnim djelima, op. a), a 18. novembra 2020. godine pristao je da podigne kilogram brzine u naselju Butmir. Sa Nikolićem su, prema Tužilaštvu, komunicirali i Hadžić i Nukić.

– Nikolić je 5. februara 2021. Nukiću dao 5.000 eura i naredio mu da sutradan preuzme drogu, što je Nukić i učinio. Nikolić je sa Nukićem, Miljanom Radonjom i Dejanom Aleksićem dogovorio kupovinu kokaina od Mirze Gačanina (za kojim se traga, op. a) iz grada Brede u Holandiji. Nakon što je Aleksić od Gačanina uzeo 700 grama kokaina, 500 grama je predao njima poznatoj osobi na području Stuttgarta, a preostalih 200 grama donio u BiH, koje je predao Nukiću na području Sokoca, rekao je državni tužilac Dubravko Čampara. , koji je od Suda BiH zatražio određivanje pritvora Nukiću zbog opasnosti od bijega, uticaja na svjedoke i saradnike i ponavljanja krivičnog djela. S druge strane, Nukićev advokat Irhad Kapo tražio je da se njegov branjenik zadrži. Odluka će biti donesena u zakonskom roku.

Nukić se tereti i da je od osobe pod nadimkom Sipovac uzeo kilogram marihuane i predao je licu Muco.

– U maju 2020. godine, prema Nikolićevim uputama, Nukić je preuzeo dva kilograma brzine od osobe po imenu Miroslav, koju je prevezao i prodao nepoznatoj osobi ispred zgrade Bosmala u Sarajevu. Mesec dana ranije preuzeo je speed od Nikolića i, prema njegovim uputstvima, prodao je osobi po nadimku Franko. U maju iste godine Nukić je, po Nikolićevom nalogu, uzeo 60 kilograma speeda, koje je spakovao u vakum vreće i pasatom prebacio u Ulicu Zahira Panjeteta u Sarajevu. Zatim su zajedno drogu prebacili u vozilo Bojana Simića, koji je narkotike odvezao u grad Bredu u Holandiji, gde je Nikolić sa Gačaninom dogovorio prodaju droge, naveo je Čampara i objasnio da je Nukić dostavljač u ovom slučaju. takođe.

PROČITAJ:   Amina Omeragić osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i 11 mjeseci

Organizirani kriminal

Nukić, Keljmendi, Sejfović i Ahmić (koji su već u pritvoru, op. a) su svoju komunikaciju otkrili preko aplikacija Sky i Anom, gdje su se skrivali pod šiframa ili lažnim imenima. Oni su uhapšeni u akciji Rez i terete se za krivična djela organizovanog kriminala, u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom opojnih droga u velikim količinama, kao i druga krivična djela.

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima