20.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Adi Nukić sa uhapšenima u akciji Rez: Nabavljali i prodavali kokain, pa kupovali stanove

Adi Nukić, koji je uhapšen 5. oktobra ove godine u Sarajevu, narkotike je nabavljao u Albaniji, na Kosovu iu Crnoj Gori, a potom su zajedno transportovani u BiH i dalje krijumčareni u zemlje EU.

Nastava na Sokocu

Sadržaj

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, Nukić je zajedno sa Keljmendijem i ostalim članovima grupe švercovao marihuanu, speed i heroin, kao i kokain, a zarađeni novac uložio u kupovinu nekretnina u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Komunicirao je šifrovanim telefonom sa Mersudinom Hadžićem (otprije poznat policiji po krivičnim djelima, op. a), a 18. novembra 2020. godine pristao je da podigne kilogram brzine u naselju Butmir. Sa Nikolićem su, prema Tužilaštvu, komunicirali i Hadžić i Nukić.

– Nikolić je 5. februara 2021. Nukiću dao 5.000 eura i naredio mu da sutradan preuzme drogu, što je Nukić i učinio. Nikolić je sa Nukićem, Miljanom Radonjom i Dejanom Aleksićem dogovorio kupovinu kokaina od Mirze Gačanina (za kojim se traga, op. a) iz grada Brede u Holandiji. Nakon što je Aleksić od Gačanina uzeo 700 grama kokaina, 500 grama je predao njima poznatoj osobi na području Stuttgarta, a preostalih 200 grama donio u BiH, koje je predao Nukiću na području Sokoca, rekao je državni tužilac Dubravko Čampara. , koji je od Suda BiH zatražio određivanje pritvora Nukiću zbog opasnosti od bijega, uticaja na svjedoke i saradnike i ponavljanja krivičnog djela. S druge strane, Nukićev advokat Irhad Kapo tražio je da se njegov branjenik zadrži. Odluka će biti donesena u zakonskom roku.

Nukić se tereti i da je od osobe pod nadimkom Sipovac uzeo kilogram marihuane i predao je licu Muco.

– U maju 2020. godine, prema Nikolićevim uputama, Nukić je preuzeo dva kilograma brzine od osobe po imenu Miroslav, koju je prevezao i prodao nepoznatoj osobi ispred zgrade Bosmala u Sarajevu. Mesec dana ranije preuzeo je speed od Nikolića i, prema njegovim uputstvima, prodao je osobi po nadimku Franko. U maju iste godine Nukić je, po Nikolićevom nalogu, uzeo 60 kilograma speeda, koje je spakovao u vakum vreće i pasatom prebacio u Ulicu Zahira Panjeteta u Sarajevu. Zatim su zajedno drogu prebacili u vozilo Bojana Simića, koji je narkotike odvezao u grad Bredu u Holandiji, gde je Nikolić sa Gačaninom dogovorio prodaju droge, naveo je Čampara i objasnio da je Nukić dostavljač u ovom slučaju. takođe.

Organizirani kriminal

Nukić, Keljmendi, Sejfović i Ahmić (koji su već u pritvoru, op. a) su svoju komunikaciju otkrili preko aplikacija Sky i Anom, gdje su se skrivali pod šiframa ili lažnim imenima. Oni su uhapšeni u akciji Rez i terete se za krivična djela organizovanog kriminala, u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom opojnih droga u velikim količinama, kao i druga krivična djela.

www.oslobodjenje.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima