back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

AJB DOC: Večeras u Konjicu prikazan film „Braća Musemić“

U okviru Festivala dokumentarnog filma Al Jeezere Balkans-AJB DOC večeras je u Kino sali Narodnog univerziteta Konjic prikazan film „Braća Musemić“.

Autor filma je dugogodišnji sportski novinar Edin Isanović, reditelj je Nihad Ušanović, a izvršna producentica Blerta Hadžić. Film je inspirisan fudbalskim legendama, braćom Vahidinom i Husrefom Musemićem, čija priča počinje u rodnoj Janji, na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine, gdje su napravili prve fudbalske korake. Također, film donosi i priču o njihovom djetinjstvu na obalama Drine, talentu, posvećenosti uspjehu, međusobnoj podršci, ali najviše o ljubavi prema fudbalu.

ajb doc: večeras u konjicu prikazan film „braća musemić“
Vahidin Musemić

Prikazan je njihov klupski i reprezentativni uspjeh koji su ostvarili tokom karijera, posebno Vahidinov, koji je igrao za nacionalni tim fudbalske reprezentacije Jugoslavije. Obojica su, također, bili dio šampionskih generacija FK Sarajevo, a Husref je sa Bordo timom osvajao trofeje i kao šef struke ovog kluba. Osim sportske, film prikazuje i priču o međusobnoj ljubav braće Musemić, njihovoj povezanosti, kao i podršku njihovih porodica tokom karijera.

ajb doc: večeras u konjicu prikazan film „braća musemić“
Husref Musemić

O sportskoj karijeri braće Musemić u filmu su govorili: Stjepan Kljujić, Mehmed Baždarević, Muhamed Granov, Mirsad Fazlagić, Marjan Mijajlović, Fuad Muzurović, Faruk Hadžibegić, Milojko Pantić, Mitar Mrkela, Vahidin Mulamustafić, Asim Osmanbašić, Fadil Baćevac i članovi porodice.

Na kraju filma putem video poruke Husref Musemić se obratio konjičkoj publici, kazavši da su u životu najvažniji porodica i prijatelji.

ajb doc: večeras u konjicu prikazan film „braća musemić“
Braća Musemić

„Nadam se da ste shvatili poruku ovog filma, a to je da su odnosi u porodici i među prijateljima najbitniji, jer život je prolazan, sve brzo prođe i na kraju ostanu samo sjećanja i uspomene. Poznato je da sam ove godine šest mjeseci proveo u Konjicu kao trener FK Igman i još jednom se zahvaljujem svima na saradnji za koju se nadam da je bila uspješna”-poručio je Musemić.

ajb doc: večeras u konjicu prikazan film „braća musemić“
Braća Musemić

Konjičanin Sead Alagića pogledao je film „Braća Musemić“ s posebnom pažnjom, kazavši da je u pitanju veoma uspješna filmska priča.

„U filmu smo mogli vidjeti život braće Musemić, njihove odnose u familiji, životne poruke, i sve to me veoma dojmilo. Uspješna filmska priča i čak veoma emotivna”-kazao je Alagić.

Festival dokumentarnog filma Al Jeezere Balkans-AJB DOC završava sutra prikazivanjem filma „Istražitelj“ u 19:30.

radiokonjic.ba

11.09.2023.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima