11.5 C
Konjic
27 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Ajla Halebić: Bajramska jutra su posebna

Konjičanka, mlada dizajnerica Ajla Halebić kaže da su joj bajramska jutra nešto posebno i najdraže. Sa radošću ispraća muža u džamiju i čeka njegov povratak kako bi posjetili rodbinu.

„ Ako nisi dugo uspio posjetiti rodbinu zbog ubrzanog života, za Bajram im se  „otvore“ vrata, kao i starijim osobama i to je lijep osjećaj. Ja bih poručila svima da održavaju rodbinske veze, da se za Bajram okupe i međusobno iskazuju poštovanje. To je potrebno uvijek, a posebno u bajramskim danima“ – poručila je Ajla.

Bajramu se raduju djeca i zbog „bajram banke“ i oni to doživljavaju na poseban način, a svi smo to doživjeli, i prenosimo sada taj običaj na svoju djecu dodala je Ajla Halebić, poželjevši svima ugodne bajramske dane.

radiokonjic.ba

09.07.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima