back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

AK “Pace” organizuje trku, šetnju i vožnju bicikla u dužini 8372 metra 

Atletski klub “Pace” i ove godine organizuje trku, šetnju i vožnju bicikla pod nazivom “8372” kojom se već treću godinu odaje počast nastradalim žrtvama genocida u Srebrenici.

Organizovat ćemo trku, šetnju i vožnju bicikla na relaciji od Mosta ljubavi, odakle ćemo u defileu svi zajedno prošetati do Konjičke ćuprije. Cilj nam je da se okupimo u 19:30 h u što većem broju i pozivam sve naše sugrađane, jer ovaj događaj je otvorenog tipa. Na taj način šaljemo poruku iz Konjica da smo uz Srebrenicu, a evo već treću godinu Konjic na ovaj način iskazuje poštovanje prema žrtvama u Srebrenici”- u ime organizatora izjavio je Mahir Mujić.

Prijave za učešće vrše se na licu mjesta gdje će svaki učesnik dobiti svoj broj od strane organizatora, a učestvovati se može isključivo u bijelim majicama.

Prijave su na licu mjesta, a mi smatramo da će nas biti minimalno 50. Mi ćemo uraditi nekih 50 brojeva za učesnike koje ćemo podijeliti na samom startu. Svi učesnici će kroz te brojeve imati uspomenu da su bili dio ovog obilježavanja. Za sve koji će doći i biti dio ove trke obavezno je da budu u bijelim majicama. Želimo da i na taj način iskažemo solidarnist”- istaknuo je Mujić.

Trkači i biciklisti prelaze ukupno 8372 metra, a šetači nešto manje.

Šetnja će krenuti od Mosta ljubavi do Konjičke ćuprije gdje ćemo se uslikati i onda se nastavlja preko mosta Orašje, kroz stari dio grada i šetalištem kroz Koloniju, gdje se završava. Kroz šetnju šaljemo poruku da se trebamo svi pokrenuti jer od šetnje sve kreće, a sa druge strane trkači i biciklijada će ići rutom već poznatog Konjičkog cenera u dužini od 8372 metra”- kazao je Mujić.

radiokonjic.ba

10.07.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]