back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Akcija Herba: Uhapšeno 11 osoba, pronađeno više vrsta droge

Policija je u akciji Herba uhapsila 11 osoba na području Šamca, Donjeg Žabra i Brčko distrikta. Pronađeno je kilogram skanka, oko 300 grama heroina i određena količina kokaina, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Službenici Policijske uprave Bijeljina i Uprave za organizovani i teški kriminal izvršili su pretrese na devet lokacija.

Prilikom pretresa pronađeno je kilogram tvora, 28 stabljika indijske konoplje, 136 grama kokaina, oko 300 grama heroina, nekoliko digitalnih vaga sa tragovima droge, nekoliko mobilnih telefona, pištolj, puška M48, nekoliko komada pronađena je i privremeno oduzeta municija za pištolje i pušku, nekoliko tableta ekstazija i novac.

U nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju danas je predato osam osoba, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i neovlaštena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Akcija je izvedena u protekla dva dana po naredbi Okružnog suda u Doboju, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva.

www.oslobodjenje.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]