5.4 C
Konjic
1 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Kolonija uskoro dobija novi izgled

Detalji projekta vrijednog oko milion i pol maraka Građani će...

„Eurosjaj“: liderska pozicija za područje bivše Jugoslavije  

Danas je firma “Eurosjaj” iz Konjica potpisala ugovor sa...

Humanitarni koncert za sugrađanku Tijanu Redžić

Humanitarni koncert će se održati u srijedu 16.11.2022. u...

Akcija Plantaža: Pripadnici GP BiH pronašli 93 stabiljke marihuane, uhapšene dvije osobe

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine su 12. septembra 2022. godine u mjestu Počitelj – Brdo u graničnom pojasu na području općine Čapljina, u operativnoj akciji „Plantaža“ otkrili do sada opojnu drogu indijanaca. konoplje. Tokom akcije otkrivene su 93 stabljike opojne droge indijske konoplje visine od dva i po do tri metra. Na pomenutoj plantaži zatečena su i dva državljana Bosne i Hercegovine.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, prema njegovom nalogu. godine lišeni su slobode državljani BiH, a predmet je ustupljen službenim licima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

/


Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da se Granična policija kontinuirano bori protiv svih oblika prekograničnog kriminala i pohvalio aktivnosti pripadnika GP BiH.

– Ovako bih pohvalio pripadnike Granične policije BiH koji redovnim operativnim akcijama bilježe izuzetno dobre rezultate i kontinuirano nastavljaju sa navedenim aktivnostima, kao i svim drugim aktivnostima u borbi protiv svih oblika kriminala, kazao je Direktor Galić.

U realizaciji ove akcije pripadnici Granične policije BiH koristili su specijaliziranu opremu koju je donirala Vlada Republike Češke.

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima