12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Gradska izborna komisija Konjic: Neozbiljnost pojedinih članova biračkih odbora

Predsjednik Gradske izborne komisije Konjic Ejub Miljević potvrdio je...

Akcija „Školarac“ za sigurnije kretanje učenika

Jučer je na području Hercegovačko – neretvanskog kantona počela nova školska 2022./2023. godina. Na ulicama je sada mnogo učenika i potrebno je značajnije obratiti pažnju, kako bi im se osigurao bezbjedan dolazak u školu i njihov povratak do kuće.

Akcija „Školarac“ koju provodi MUP HNK u saradnji sa policijskim stanicama u gradovima i općinama HNK, podrazumijeva poduzimanje niza aktivnosti koje će osigurati bezbjednost kretanja djece, ali i svih učesnika u saobraćaju u blizini škola, pješačkih prijelaza, trotoara, te prilikom izlazaka iz sredstava prijevoza.

„ I u ovoj školskoj godini nastojat ćemo osigurati prisustvo patrola policije u terminima kada je najveća frekvencija učenika: oko 7.30 do 8 sati, te od 12:30 do 13 sati kada počinje druga smjena. Patrole će biti u ulici Musala i u ulici Varda, a u skladu sa našim mogućnostima pokušati ćemo da obezbijedimo prisustvo policije, pogotovo u prvim danima, i kod škola u Podorašcu i Čelebićima, koje se nalaze pored magistralnog puta M 17, kako bi se vozačima skrenula pažnja da se tu nalaze škole i da budu oprezniji“ – izjavio je za radiokonjic.ba Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra Policijske uprave Konjic.

akcija „školarac“ za sigurnije kretanje učenika
Ismail Kadić

„Osim toga, u mjesecu septembru, PS Konjic planira pojačane kontrole saobraćaja, pogotovo akcije mirujućeg saobraćaja u blizini škola, na trotoarima, u blizini pješačkih prijelaza, kako bi djeca maksimalno mogla koristiti trotoar. U proteklom periodu Grad Konjic je u ulicama Musala i Varda postavio usporivače, koji su dali efekta za bezbjednost učenika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju“ – rekao je Kadić.

U protekle dvije godine zbog pandemije korona virusa PS Konjic i Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Konjic nisu imale mogućnosti da održe redovne edukacije u školama za učenike o bezbjednosti kretanja pješaka, ali će se, najvjerovatnije, ove godine nastaviti ta aktivnost posebno za učenike nižih razreda izjavio je Ismail Kadić, rukovodilac OC PU Konjic.

PROČITAJ:   Gradska izborna komisija Konjic  
akcija „školarac“ za sigurnije kretanje učenika
Akcija „Školarac“ za sigurnije kretanje učenika

radiokonjic.ba

Foto: radiokonjic.ba

06.09.2022.

Možda vas zanima