10.4 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Alma Čehajić-Hadžović za Sport1: Moja želja je da damo svoj maksimum

Prošle sedmice Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine imenovao je Almu Čehajić-Hadžović, legendarnu bh. rukometašicu, a sada trenericu RK Hadžići, za novog selektora ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Čehajić-Hadžović u intervjuu za Sport1 ističe da joj je velika čast što je dobila ovu priliku.

– Mnogo mi znači, ali moram napomenuti da sam oduvijek u bh. rukometu. Rukometom se bavim od svoje 10-11 godine, ovo mi je velika čast. Nadam se samo da će svi stati iza mene i da ćemo zajedno uspeti da napravimo iskorak, kaže u uvodu naš selektor.

Danas je objavila spisak igračica na koje računa za duel sa Grčkom 3. i 5. novembra. Ističe da su povrede spriječile neke igrače da budu sa timom.

– Što se tiče očekivanja, pre svega je da sve igračice daju svoj maksimum, kako bi sa Grčkom ostvarile što bolji rezultat, kako bi što bolje predstavile naš ženski rukomet. Ako izuzmemo nastup u kvalifikacijama za Euro prošle godine, naša selekcija nije imala kontinuitet, ali su uglavnom djevojke motivisane. Sa ovim devojkama, koje igraju u inostranstvu i sa kojima sam pričao, ali i sa ovim domaćim devojkama – sve imaju isti stav – žele da se bore od prvog minuta do poslednjeg. Nadam se da će se svi sa ove liste odazvati i dati sve od sebe. Nažalost, sa nama neće biti Armin Isić, Admir Zvekić i Nikolin Čutura, jer su povrijeđeni, što je svakako loša vijest, ali ne smijemo se previše osvrtati, moramo gledati naprijed. Stavio sam na spisak nekoliko mlađih igrača, koji su prošli juniorsku selekciju, da bismo imali taj spoj mladosti i iskustva. Nadam se da sa ovim iskustvom i mladošću možemo učiniti sve što je najbolje za bh. ženski rukomet u ovom trenutku. Igramo sa Cazinom, koja je rukometni centar, pa se nadam da će podrška biti dobra, te da ćemo uz ovu podršku zajedno sa navijačima proslaviti pozitivan rezultat, kaže nam selektor BiH.

Problem naše ekipe je što ima jako malo vremena za pripreme, jer se ekipa okuplja u subotu, a utakmica je pet dana kasnije.

– Vremena je malo, ali kako je nama, tako je i svima. Nećemo se žaliti, ali daćemo sve od sebe da se što bolje pripremimo.

Prošle godine naša selekcija je igrala protiv Grčke u kvalifikacijama za Euro u Halkidi, a na kraju su uspješnije bile Grkinje. Ipak, bila je to prva utakmica naše reprezentacije, nakon više od 14 godina.

– Naravno da će mi koristiti taj meč, ali i utakmice Grčke u drugom kolu kvalifikacija za Euro, kada su igrale protiv Holandije i Njemačke. Ono što je svakako pitanje je sastav Grčke. Ne znamo u kojoj će postavi igrati, i to bi mogao biti mali problem, ali mislim da će sistem igre biti isti kao i prije. I dalje ćemo tražiti informacije, ali želim da istaknem da ćemo najviše gledati sebe, da ćemo se, ponavljam, potruditi da se što bolje pripremimo i nadamo se da slavimo na kraju, zaključila je Alma Čehajić-Hadžović.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima