back to top

Drugi upravo čitaju

Klizanje tla u naselju Bijela u Mostaru

Iz OC CZ HNK su jutros saopštili da je...

Danas je Svjetski dan zdravlja – Vaše zdravlje je vaše pravo

Svjetski dan zdravlja, koji se obilježava svake godine 7....

Nova pobjeda KK Konjic

KK Konjic je večeras pobijedio Čelik iz Zenice na...

Sarajevo i Igman odigrali 3:2

Večeras je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigrana utakmica...

Konjic: Održan omladinski iftar

U dvorištu Gradske džamije u Konjicu večeras je organizovan...

Almira Lizde peti put svjetska prvakinja u powerliftingu

Almira Lizde je danas u Slovačkoj po peti put zaredom osvojila svjetsko zlato u powerlifting sportu i to u većoj kategoriji od svoje. 4 pokušaja i 4 svjetska rekorda do 245 kg u disciplini deadlift, objavio je na fb stranici Almirin trener Almir Karkelja.

Karkelja je u svom postu naveo : „Htio to neko priznati ili ne Almira je nepobjediva u ovom sportu i sportaš kao ona će se teško pojaviti na BiH sceni. Dugo bi trajalo da navedem sve njene rezultate i kvalitete koji traju ravno 20 godina, od 2002 godine“ – napisao je Karkelja dodavši da je ovo možda i zadnje svjetsko prvenstvo za Almiru, te da su razlog što nemaju više finansijska sredstva i podršku na koju su prije računali.

almira lizde peti put svjetska prvakinja u powerliftingu
Almira Lizde i Almir Karkelja

„Ko god misli da je jeftina medalja svjetskog sjaja u bilo kom sportu, bujrum neka proba, neka donese bar jednu. Almira je to šest puta za redom uradila, i to u više federacija sa postavljenim svjetskim rekordima, a mi svi znamo koja su njena odricanja i svih nas oko nje. I ne spominjem razna balkanska i regionalna takmičenja.

Almira je kroz cijeli svijet pronijela ime  svog grada Konjica i jedine domovine Bosne i Hercegovine i to je nešto što je radila sa ponosom, i to joj se ne može platiti a bgm ni oduzeti“, objavio je Karkelja.

Početak novih priprema za 2023.godinu bi trebalo da uslijedi krajem ove godine napisao je Karkelja zahvalivši svima na brojnim čestitkama.

almira lizde peti put svjetska prvakinja u powerliftingu
Almira Lizde peti put svjetska prvakinja u powerliftingu

Izvor : Almir Karkelja

Foto: Almir Karklja

22.10.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima