Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

AMERIČKI TENISAR PODRŽAO NOVCA PRED AO: Razumijemo pravila, ali…

Ove godine, posle pravog skandala, Novak Đoković je bio sprečen da odbrani titulu na Australijan openu – gde je trijumfovao devet puta.

U početku je bio izuzet kao nevakcinisani teniser, ali je kasnije nastala prava drama kada je priveden, a nakon suđenja deportovan sa zabranom ulaska u ovu zemlju na tri godine.

JAVNO MNJENJE IMA SVOJE PRAVILO: Poznato je da li Australijanci žele da Novak juriša na desetu titulu na Australian Openu!

Međutim, nakon promjene lokalne vlasti i ministra za migracije, očekuje se da bi se promijenio i status osvajača 21 Grand Slam titule.

Njemu se pridružio i američki teniser Christopher Eubanks, koji je u izjavi za “tenis” naveo da smatra da Novakova greška u velikoj mjeri nije njegova.

Nadam se da će Novaku biti dozvoljeno da igra na Australijan openu. Cijela situacija je bila cirkus i Đoković sigurno nije kriv za mnogo toga. Mislim da je velika krivica na Tennis Australia i australskoj vladi, mislim da su prenosili potencijalno pogrešne informacije. Novak je došao misleći da će moći da se takmiči, ali je zbog pogrešnih informacija deportovansmatra 133. teniser svijeta koji se nada da će naš as igrati na sljedećem Australian Openu.

Znamo za pravilo da ako ste deportovani, ne možete podnijeti zahtjev za vizu u naredne tri godine. Svi to razumemo. Ipak, verujem da će Novak moći da igra i nadam se da hoće. Nadam se da će doći do nekog kompromisa koji će mu omogućiti da se takmiči jer se zaista trudio da ispoštuje sva pravila koja su mu stavljena i zaista je bio nesretan incident kako je sve ispalo.Eubanks je rekao.

www.sportskacentrala.com

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima