5.4 C
Konjic
1 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Kolonija uskoro dobija novi izgled

Detalji projekta vrijednog oko milion i pol maraka Građani će...

„Eurosjaj“: liderska pozicija za područje bivše Jugoslavije  

Danas je firma “Eurosjaj” iz Konjica potpisala ugovor sa...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Sjećanje na filozofa Kasima Prohića

Večeras je u amfiteatru Srednje škole Konjic održan prigodan...

AMERIČKI TENISAR PODRŽAO NOVCA PRED AO: Razumijemo pravila, ali…

Ove godine, posle pravog skandala, Novak Đoković je bio sprečen da odbrani titulu na Australijan openu – gde je trijumfovao devet puta.

U početku je bio izuzet kao nevakcinisani teniser, ali je kasnije nastala prava drama kada je priveden, a nakon suđenja deportovan sa zabranom ulaska u ovu zemlju na tri godine.

JAVNO MNJENJE IMA SVOJE PRAVILO: Poznato je da li Australijanci žele da Novak juriša na desetu titulu na Australian Openu!

Međutim, nakon promjene lokalne vlasti i ministra za migracije, očekuje se da bi se promijenio i status osvajača 21 Grand Slam titule.

Njemu se pridružio i američki teniser Christopher Eubanks, koji je u izjavi za “tenis” naveo da smatra da Novakova greška u velikoj mjeri nije njegova.

Nadam se da će Novaku biti dozvoljeno da igra na Australijan openu. Cijela situacija je bila cirkus i Đoković sigurno nije kriv za mnogo toga. Mislim da je velika krivica na Tennis Australia i australskoj vladi, mislim da su prenosili potencijalno pogrešne informacije. Novak je došao misleći da će moći da se takmiči, ali je zbog pogrešnih informacija deportovansmatra 133. teniser svijeta koji se nada da će naš as igrati na sljedećem Australian Openu.

Znamo za pravilo da ako ste deportovani, ne možete podnijeti zahtjev za vizu u naredne tri godine. Svi to razumemo. Ipak, verujem da će Novak moći da igra i nadam se da hoće. Nadam se da će doći do nekog kompromisa koji će mu omogućiti da se takmiči jer se zaista trudio da ispoštuje sva pravila koja su mu stavljena i zaista je bio nesretan incident kako je sve ispalo.Eubanks je rekao.

PROČITAJ:   Sergej Jakirović pred Tuzla City: Pokazali su da mogu zabiti pet komada nekome, ali i izgubiti od bilo koga

www.sportskacentrala.com

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima