back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: Večeras omladinski iftar i prikupljanje sredstava za Palestinu

Mreža mladih MIZ Konjic večeras organizuje iftar za mlade...

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Amfetamine i ecstasy krio u rezervoaru za gorivo: Nakon osam mjeseci istrage još nisu utvrđeni njegovi saradnici

Davud Šabić, 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, rođen u Njemačkoj, nakon istrage koju je protiv njega vodilo Tužilaštvo BiH, optužen je za neovlašteni promet opojnim drogama, odnosno krijumčarenje opojnih droga iz Evropske unije u Bosnu i Hercegovinu s ciljem njihove distribucije na ilegalnom tržištu.

On se tereti da je u februaru 2022. godine, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, izvršio neovlaštenu nabavku i međunarodni promet opojne droge amfetamin u količini od 15,78 kg i 512 tableta ekstazija sa područja zemalja EU u teritoriju Bosne i Hercegovine.

– Drogu, čija vrijednost na ilegalnom narkotržištu dostiže desetine hiljada KM, sakrio je u PVC kese, u rezervoaru za gorivo automobila kojim je upravljao. Drogu su pronašli pripadnici Federalne uprave policije, navodi se u optužnici Tužilaštva BiH, koje je optužnicu proslijedilo Sudu BiH na potvrđivanje.

Šabić, koji nema policijski dosije, uhapšen je u akciji Windmolen koja je izvedena u februaru ove godine. Vozilo kojim je upravljao tada 27-godišnji muškarac zaustavljeno je uz asistenciju MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a tom prilikom je zaustavljeno 16 paketa bijele tvari težine oko 15,5 kg amfetamina i jedna PVC vrećica. pronađene su stotine tableta ekstazija. Ranije je saopšteno da je zaplijenjena droga vrijedna oko 300.000 KM. Nakon hapšenja Šabića, Tužilaštvo BiH je najavilo da će tokom istrage biti utvrđeno ko su mu bili saradnici, ali to se još nije dogodilo.

www.oslobodjenje.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima