Drugi upravo čitaju

Amina Omeragić osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i 11 mjeseci

Općinski sud u Sarajevu proglasio je Aminu Omeragić krivom za razbojništvo, za koje je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, te izazivanje smrti iz nehata, za koje je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

Prvostepeno je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i 11 mjeseci. Nakon izricanja presude optuženom je produžen pritvor.

Amina Omeragić optužena je da je 7. novembra 2016. godine u poslijepodnevnim satima došla u stan u vlasništvu 85-godišnjeg MG u ulici Edhema Eke Džubura na području općine Ilidža. Pretvarajući se da je poznaje, ušla je u stan žrtve, koja joj je skuvala kafu, a potom optuženom tajno stavila neutvrđenu količinu leka Clozapin. MG je ubrzo umro od tog lijeka.

Iz stana žrtve odnijela je dva zlatna prstena, jedan zlatni lančić i oko 200 KM, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Post Amina Omeragić osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina i 11 mjeseci pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima