back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Armel Sitar izabran za predsjednika SBiH Konjic

Gradski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Konjic večeras je na sjednici, koja je održana u prostorijama stranke, izabrao za predsjednika Armela Sitara.

Himzo Muhibić, koji je nakon smrti dosadašnjeg predsjednika dr. Mirsada Džajića, koji je preminuo prošle godine, obavljao funkciju zamjenika predsjednika stranke, izjavio je da je Gradski savjet u stopostotnom kapacitetu večeras prihvatio imenovanje Sitara za predsjednika stranke.

„Predsjedništvo Gradskog savjeta i Kadrovska komisija su izvršili razgovore i već godinu, dvije smo imali preferenciju u ličnosti Armela Sitara za predsjednika. Osim toga, nastojaćemo da omasovimo stranku mlađim, obrazovanijim članovima“ – izjavio je Muhibić.

Armel Sitar je diplomirani ekonomista, nastanjen u Čelebićima, a član je stranke od januara 2022.godine.   

„Na prijedlog o kandidaturi nije bilo lahko, ali došao sam do zaključka da je ovo pravo vrijeme. Tome su prethodili razgovori sa starijim, iskusnijim članovima stranke, a cilj je da maksimalno ojačamo naš savjet i da upotpunimo članstvo. Ovo je izborna godina i nadam se da ćemo dostići naš cilj da ponovo imamo pet vijećnika u Gradskom vijeću“ – rekao je Sitar.

armel sitar izabran za predsjednika sbih konjic
Armel Sitar, Dženan Bubalo, Himzo Muhibić i Rašid Bajić

Dženan Bubalo iz Džajića, novi član stranke, rekao je da je njegov motiv političkog angažovanja potreba da se nešto promijeni u društvu, pogotovo da se spriječi odlazak talentovanih mladih ljudi iz grada.   

Rašid Bajić, član stranke od njenog osnivanja, je izjavio da je bilo potrebno reformisati stranku  novim, mladim ljudima koji će imati podršku starijih članova.

radiokonjic.ba

21.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]