Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

“Art Night” sutra u Konjicu

“Art Night” odnosno noć umjetnosti koju organizuje NU Konjic posvećena je najvrijednijim čitaocima Gradske biblioteke Konjic. Program večeri umjetnosti pripremljen je uz pomoć i saradnju sa umjetnicima i institucijama našeg grada.

Učesnici ove večeri će biti profesorice Prve Osnovne škole Konjic Sanela Špago Talović i Samira Bise, te učenici Tarik Nikšić, Lana Kudović, Kanita Hebubović, Ilma Džajić i Imana Džajić koju su pod mentrostvom pomenutih profesorica sudj elovali u realizaciji kratkog filma o kulturno historijskom naslijeđu koji će biti sutra prikazan.

"art night" sutra u konjicu
“Art Night”

Učenice Amra Košpo i Ajša Graho imati će ulogu recitatorica u ime Druge Osnovne škole Konjic na sutrašnjoj večeri umjetnosti, a posjetioci će imati priliku gledati performans članova AP “Neretva” Konjic Naide Babović, Lare Junuz, Asje Ćorić, Amine Gakić i Velida Alihodžić u režiji Ene Osmanović koja će ujedno bit ii moderatorica večeri. Osim toga, gosti večeri će biti predstavnici likovne škole profesora Vedata Mujaka

Svojim prisustvom i učešćem, večer će upotpuniti i konjički pisci Armin Hodžić, Aldina Medija, Velid Gagula i Irfan Jusufović koji će predstaviti svoje novitete kada je u pitanju spisateljski rad.

Poznati vokal Osnovne muzičke škole “Rezonanca” Konjic Ajdin Sultić pripremit će svoj muzički performans za sve posjetioce koji dođu da uživaju u večeri umjetnosti.

U okviru “Art night-a” nagrađeni će biti najvrijedniji čitatelji Gradske biblioteke Konjic.

Svi zaintersovani mogu se pridružiti “Art Night-u” koja će biti upriličena u Bosanskoj sobi NU Konjic, sa početkom u 19 sati.

radiokonjic.ba

30.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima