Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

“Art Night” večeras u Bosanskoj sobi NU Konjic

“Art night”, odnosno noć umjetnosti, koju organizuje Gradska biblioteka – Centar za kulturu NU Konjic održat će se večeras u Bosanskoj sobi  sa početkom u 19:00 sati. Cilj je okupiti sve vjerne čitaoce, predstaviti čitaoca godine, ali i zabaviti se uživajući u izvođenju muzičkih numera, recitaciji i čitanju poezije i proze, predstavljajući likovne radove.

Program večeri organizovan je u saradnji sa umjetnicima i insitucijama Grada Konjica, te će na večerašnjoj manifestaciji prisustvovati Velid Gagula, Sauada Poturović, Samra Alebić, Irfan Jusufović, Anida Ćosić, Nejla Alihodžić, Erol Begić-Nane, kao i glumci AP ”Neretva” Konjic, kazala je bibliotekarka Gardske biblioteke Konjic, Edina Dinka Dizdarević.

“Ovo je tradicionalna manifestacija koju mi na kraju svake godine održavamo a na kojoj proglašavamo čitaoca godine, to je najbitniji momenat zbog kojeg se održava ova manifestacija. U večeri učestvuju mladi Konjičani, naš grad ima mnogo talenata svi su amateri, tu su djeca iz likovne škole, osim njih bit će pisci iz Zavičajne zbirke a mi bibliotekari ćemo predstaviti one pisce koji nisu s nama, Erol Begić-Nane će odsvirati dvije numere”- kazala je bibliotekarka Dizdarević.

"art night" večeras u bosanskoj sobi nu konjic
Bibliotekarka Gradske biblioteke Konjic, Edina Dinka Dizdarević.

Čitaocu godine Gradske biblioteke Konjic bit će uručena novčana nagrada i poklon iznenađenja. Osim nagrađivanja najboljeg čitaoca u prethodnoj godini, cilj održavanja Art nighta jeste i poticanje drugih sugrađana Konjica da se pridruže Gradskoj biblioteci i da više vremena provode čitajući knjige.

“Najbitnije nam je da ima čitalaca, svake godine broj članova i članica biblioteke rapidno opada. Mi smo javna biblioteka naš sadržaj je namijenjen svim generacijama, pozivamo sve roditelje i učenike da se pridruže i da svoje vrijeme provode na najbolji način a to je čitajući knjige”- navela je Dizdarević.

Svi zainteresovani mogu se pridružiti “Art nightu” večeras sa početkom u 19:00 sati u Bosanskoj sobi NU Konjic.

radiokonjic.ba

15.01.2024.

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima