back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Atletičarka Sarah Džajić uspješna na mitingu u Beogradu

Konjičanka Sarah Džajić, članica AK Sarajevo – sekcija Hadžići, ostvarila je zapažene rezultate na Međunarodnom mitingu u Beogradu, koji je održan danas u organizaciji AK Karanovac iz Kraljeva, uz učešće skoro hiljadu takmičara.

Sarah je u disciplini skok u dalj, u kojoj je nastupilo 56 takmičarki, osvojila 4. mjesto, skočivši 4,52 metra, čime je ponovo oborila lični rekord koji je prethodno iznosio 4,33 metra.

Ova 11-godišnja atletičarka nastupila je i u utrci na 40 metara, osvojivši 6. mjesto u konkurenciji 92 takmičarke. Trku je istrčala za 6.48 sekundi.

Sarah do kraja godine očekuju još tri međunarodna takmičenja. Narednog vikenda nastupit će u Hrvatskoj, a 23. i 24. decembra u Beogradu na Mitingu budućih šampiona i Memorijalu Mihajlo Mika Švraka.

atletičarka sarah džajić uspješna na mitingu u beogradu
Sarah Džajić sa trenerom Muhamedom Fisovićem na mitingu u Beogradu

Sarah je još jednom pokazala da se radi o budućoj atletskoj nadi iz Konjica, koja uz stručan rad njenog trenera Muhameda Fisovića, ostvaruje zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima uz podršku Grada Konjica.

amila@radiokonjic.ba

10.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]