22.3 C
Konjic
23 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Otkriveno spomen-obilježje u Podorašcu

Danas je u haremu džamije u Podorašcu otkriveno spomen-obilježje...

Hemoroidi – simptomi, liječenje, prevencija

Hemoroidi su stanje kada vene u području rektuma ili...

U ponedjeljak promocija knjige “Andrićev skriveni tetar” autora Almira Bašovića

Manifestacija "Teatar baština '23" započela je omažom Zulfikaru Zuki...

MDD “Merhamet” pokrenulo humanitarnu akciju pomoći narodu Maroka

Merhametove kase u koje možete donirati novac nalaze...

Održana radionica „Putem Zukinih karikatura“

Povodom 103. godišnjice od rođenja Zulfikara Zuke Džumhura upriličena...

Atletski klub Pace Konjic učesnik humanitarne utrke u Visokom  

Još uvijek možete kupiti kilometre

U nedjelju, 10. septembra u Visokom će biti održana humanitarna utrka “Zlatni krug” za djecu oboljelu od raka. Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Visoko uz suorganizaciju sa Gradom Visoko, a na incijativu Visočanina Afana Habibovića –koji se bori sa tumorom na mozgu, organizuju trku i šetnju „Zlatni krug“.

Na utrci će nastupiti 10 članova Atletskog kluba Pace Konjic, koji su prvog septembra počeli prodavati kilometre za ovu utrku, a svoju humanu misiju završavaju 10. septembra, na dan utrke.

Namjera članova kluba je da istrče 5.600 metara kako bi sakupili 5.600 KM, a prikupljeni novac je namijenjen djeci oboljeloj od raka. Direktor kluba Mahir Mujić, koji je također učesnik utrke, izjavio je da vjeruje da će prikupiti novac.

Deset “zlatnih” članova AK Pace je u ovoj humanitarnoj priči. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama iskupiti taj iznos i na dan utrke prebaciti novac udruženju. Ovo nam je sedma akcija, do sada smo svaku proveli uspješno i ne sumnjam da će i ova biti uspješna” – poručio je Mujić.  

Osim Mahira Mujića, ostali članovi tima koji će trčati Zlatni krug su: Nejra Mustafić, Haris Mustafić, Edin Badžak, Edis Tabak, Aldin Muminović, Osman Hakalović, Edis Džino, Nedim Efendić i Mustafa Fišić.

radiokonjic.ba

Foto: AK Pace Konjic

09.09.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima