16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Azem Sadiki, načelnik Opštine Studeničani, iz Republike Sjeverna Makedonije, u posjeti Gradu Konjicu

Danas u posjeti Gradu Konjicu boravi Azem Sadiki, načelnik Opštine Studeničani iz Republike Sjeverna Makedonija. Današnja posjeta i susret sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem nastavak je saradnje koja je uspostavljena tokom posjete zajedničkoj pobratimljenoj Opštini Altinova u Republici Tuskoj.

Iako sam u privatnoj posjeti Bosni i Hercegovini, želio sam posjetiti Grad Konjic i gradonačelnika Ćatića sa kojim njegujem prijateljske odnose. Opština Studeničani na čijem sam čelu ima mnogo sličnosti sa sredinama u Bosni i Hercegovini i moja je želja uspostaviti čvršću saradnju između Opštine Studeničani i Grada Konjica, koja će u budućnosti rezultirati i našim bratimljenjem, iz tog razloga želim uputiti poziv gradonačelniku Ćatiću da posjeti našu opštinu” – kazao je načelnik Sadiki.

“Drago mi je da smo tokom posjete i sastanka imali priliku razmijeniti ideje i aktivnosti koje bismo mogli raditi u sklopu buduće saradnje. Cilj nam je da saradnju ozvaničnimo i kroz bratimljenje, koje bi moglo uslijediti u sklopu obilježavanja Dana Grada Konjica” – kazao je gradonačelnik Ćatić, koji je zahvaljujući se načelniku Opštine Studeničani na posjeti, izrazio nadu za uspješnom saradnjom na nivou zajednica.

radiokonjic.ba/Grad Konjic

17.11.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima