10.4 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

BEĆIRAGIĆ: Ako Čehe ne budemo pretukli, nećemo ih ni dobiti

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Sarajevu gdje će obaviti pripreme pred posljednja dva meča prvog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ekipa će igrati protiv Češke u Pardubicama 1. srpnja i Bugarske u Sarajevu tri dana kasnije, a vodit će ih novi izbornik, Adis Bećiragić.

 – Ulazimo u jedan težak period i proces, znajući naše protivnike, ali imamo veliku podršku i nadam se da ćemo sve zadovoljiti našom igrom i zalaganjem, rekao je Adis Bećiragić.

 – Promjena neće biti. Ne može se sada ništa mijenjati. Iako svaki trener ima svoje shvatanje Košarke, promjene bi u ovom trenutku bile samoubojstvo. Za šest dana, koliko smo tu, imamo samo jedanaest treninga i nemoguće je promijeniti bilo što. Biće tu nekih detalja, naravno, da bismo iznenadili i protivnike, ali u principu nećemo ni moći, a i ne želim ništa mijenjati jer ekipa izgleda dobro, dodao je.

Češka bi mogla biti u jakom sastavu.

 – Dosta se tu stvari vrti oko Satoranskog, ali tu je jedna veća dimenzija na svim pozicijama. Ako ih ne budemo pretukli, nećemo ih moći ni dobiti sigurno. Moramo ih istući ako budemo to u mogućnosti. Da vam odgovorim jednostavnim jezikom. Spremamo neka taktička iznenađenja i naši momci su spremni. Igrat ćemo čvrsto i agresivno i pokušati ih natjerati da griješe, najavio je Bećiragić.

Kroz duži vremenski period Bećiragić će svakako nastojati implementirati vlastite trenerske ideje.

 – Nekad sam svirao gitaru i kada čujem prvi zvuk gitare ja znam tko je svira. Tako je i za trenere – kada vidim kako ekipa igra često možete prepoznati tko je trener. Ja imam svoj potpis i ne mogu ga odmah utisnuti, ali neke stvari ću pokušati da potpišem. Mnoge stvari ne treba mijenjati, ali uradit ćemo to do Europskog prvenstva i vidjet će se nešto drugačije, zaključio je Adis Bećiragić. Er.B.

Halilović: Uvijek se radujem doći

Kapetan Miralem Halilović je izjavio da je termin u kojim će se igrati utakmice protiv Češke i Bugarske nezgodan zbog umora igrača.

 – Drago mi je da smo opet svi tu. Uvijek se radujem doći i opet osjetiti tu atmosferu. Probat ćemo se pripremiti što bolje za dvije veoma jake utakmice protiv ozbiljnih rivala, posebno Češke. Bugarska je također jača za neke ozbiljne igrače, ali spremit ćemo se i nadograditi ovo što smo gradili 4-5 godina, rekao je Halilović.

SKUPINA F

1. Litva           4          4          0          50        8

2. BiH             4          2          2          -5         6

3. Bugarska     4          1          3          -24       5

4. Češka R.     4          1          3          -21       5

1. kolo

Litva – Bugarska        89:69

BiH – Češka R.          97:90

2. kolo

Češka R. – Litva        66:74

Bugarska – BiH          75:85

3. kolo

Bugarska – Češka R.  79:70

BiH – Litva    77:78

4. kolo

Litva – BiH    77:56

Češka R. – Bugarska  83:80

5. kolo (1.7.)

Bugarska – Litva

Češka R. – BiH

6. kolo (4.7.)

Litva – Češka R.

BiH – Bugarska

The post BEĆIRAGIĆ: Ako Čehe ne budemo pretukli, nećemo ih ni dobiti appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

mostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima