8.5 C
Konjic
5 listopada, 2022

Drugi upravo čitaju

U područnoj školi u Bijeloj učenice iz Konjica

Djeca iz Bijele nastavu pohađaju u Konjicu Škola u Bijeloj...

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

JKP Standard Konjic dobilo donaciju vrijednosti oko 500.000KM

Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća Nastavljena je Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća...

Za razvoj novih biznisa u Mostaru, Konjicu i Prozor-Rami osigurano 200.000 KM

Na uvodnoj konferenciji projekta “LiNK-ujmo se radi podrške novim...

NIKAD VEĆI POKLON: 1000 dinara bonusa, 200 okretaja i SONY PS 5 – MOŽE!

Registrujte se i imajte priliku da osvojite SONY PS...

Titov bunker u Konjicu: u prvih šest mjeseci ove godine 9700 posjetilaca

Ovaj objekat je od 2017. godine predat na upravljanje...

BERIN KESO: Teška bolest je iza mene, spreman sam vratiti se u trening

Jedan od mladih, nadarenih i perspektivnih rukometaša koje je ljubuški Izviđač angažirao ljeta 2021. godine je Visočak Berin Keso (rođen 14. siječnja 2002. godine), kojeg je trener Toni Čolina vodio u juniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ali i A timu BiH.

Keso se dobro uklopio u ljubušku školu rukometa koja izvozi najveći broj talentiranih igrača u mnogo širim razmjerima od bh. prostora, ali je u studenom prošle godine naišao na teške zdravstvene probleme koji su ga usporili u realizaciji visokih sportskih ambicija.

 – Preko noći sam završio u hitnoj u Ljubuškom pa onda bio prebačen u Mostar gdje sam se zadržao 40 dana. Dijagnosticirali su mi sepsu i tromboemboliju pluća tako da sam se baš borio s tim i bio na intenzivnoj desetak dana. Imao sam i upalu pubične kosti te upalu pluća. Sve se sastalo. I dan danas nitko od liječnika nije definirao uzrok svega toga. Ostalo je na tome da je završilo i da sam se oporavio, a oko uzroka imam samo nagađanja, ispričao je Berin Keso i dodao:

 – Srećom to je iza mene, oporavljam se i vratio sam se u trenažni proces.

NAPOMENA: Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti “Dnevni list Mostar” i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, uz dozvolu uredništva portala Dnevnog lista, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

BERIN KESO: Teška bolest je iza mene, spreman sam vratiti se u trening

Izviđač mu je olakšao maksimalno koliko su u klubu mogli.

 – Stvarno sam izvanredno primljen u Ljubuškom, nemam što da kažem tim ljudima, zbog svega koliko su mi pomogli. Ali i zbog toga kako sam primljen u Ljubuškom, i to ne samo od igrača i uprave, već i od stanovnika Ljubuškog. Stvarno se osjećam kao kod kuće, ponekad majci kažem: “jedva čekam da idem u Ljubuški”. Jednostavno se tu osjećam odlično, ističe Visočak.

PROČITAJ:   Ranjeni torcidaš: Jedan policajac mi je rekao “neka sam te upucao, smeće”

Od dolaska prošlog ljeta 199cm visoki desni vanjski nije imao do studenog puno prostora da pokaže sve svoje potencijale.

 – Bilo je dosta intenzivno u tom periodu, petnaest dana sa reprezentacijom pa petnaest sa klubom. Ali bitno je da su me suigrači dobro prihvatili i da sam se dobro uklopio, kaže Keso koji je prethodno tri sezone odigrao u Premijer ligi sa visočkom Bosnom.

Sa Skautima je prošlog ljeta potpisao na jednu godinu, a trenutno ima načelni dogovor o nastavku suradnje, što bi uskoro trebalo biti i potpisano.

 – Načelno smo sve dogovorili. Sad sam stvarno dobro, nemam nikakvih tegoba, spreman sam da se mogu vratiti u trenažni proces. Dobio sam “zeleno svjetlo” od svih liječnika i fizioterapeuta da se mogu vratiti u trening, kazao je Berin Keso.

Želja mi je biti A reprezentativac

Keso je za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitirao u dvomeču sa Mađarima studenog prošle godine, i pod vodstvom izbornika Ivice Obrvana.

 – Želja mi je postati standardni reprezentativac svoje zemlje, ističe Keso.

Dotad je svakako veći fokus na onome što može napraviti sa Izviđačem koji je prava sredina za napredovanje i dokazivanje.

 – Nadam se da ćemo obraniti titulu osvajača Kupa BiH i da vratimo titulu prvaka Premijer lige BiH. Osobno očekujem da prvo vidim hoće li zdravstveno sve biti u redu i nadam se da hoće, a onda da se vratim barem na jednaku razinu igre i da sezona prođe bez ozljeda.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]

The post BERIN KESO: Teška bolest je iza mene, spreman sam vratiti se u trening appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima