back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

„Biser Konjica 2022“: Petar Vlak iz Splita apsolutni pobjednik kulinarskog takmičenja

Večeras je proglašenjem najuspješnijih profesionalnih kuhara i dodjelom medalja okončano prvo Evropsko takmičenje kuhara profesionalaca i srednjih škola čiji je organizator bio Hotel Garden City Konjic tokom vikenda.

U finalnom takmičenju natjecalo se pet kuhara, a apsolutni pobjednik takmičenja je Petar Vlak iz Splita koji se deset godina bavi kulinarstvom.
„Kada dođete na takmičenje planirate dati sve od sebe i nadate se pobjedi. Najbitnija je koncentracija, jer sva jela su okusom i izgledom slična. U finalu sam pravio za predjelo karpaćo od orade, glavno jelo je bila krema od mrkve i krompira sa ramstekom i piletinom, a za desert sam pravio kolač od jabuke sa karamelom i šumskim voćem“ – ispričao je za radiokonjic.ba Petar istaknuvši da mu ovo nije prvo takmičenje, kao i to da je do sada već nekoliko puta bio u Konjicu.

„biser konjica 2022“: petar vlak iz splita apsolutni pobjednik kulinarskog takmičenja
Petar Vlak

Nagrađeni su i ostali profesionalni kuhari koji su se takmičili u pripremanju paste, ribe i vegetarijanskog jela.
Na završnici takmičenja organizator je uručio novčana sredstva Amiru Nuhiću, predsjedniku Udruženja roditelja i djece sa poteškoćama u razvoju “i” iz Konjica, koja su prikupljena tokom održane licitacije pripremljenih jela u sklopu takmičenja.
„Zahvalio bih se organizatoru koji je inicirao da se ova sredstva koja su prikupljena dodijele našem udruženju“ – poručio je Nuhić.

„biser konjica 2022“: petar vlak iz splita apsolutni pobjednik kulinarskog takmičenja
Amir Nuhić

Udruženje hotelijera i restoratera BiH je uručilo nagradu Hotelu Garden City Konjic „Zlatna ugostiteljska kruna“. Menadžerica hotela Sanida Turić je izjavila da je to nagrada za veliki doprinos i najveće postignuće u takmičenju u BiH.
„Nama je najveća satisfakcija da smo uspjeli u naumu da organizujemo ovakav događaj, ali isto tako i da promovišemo Grad Konjic, da svi ovi gosti koji su bili prisutni ovdje, velika imena gastronomske scene, imaju priliku da vide šta je to ovaj grad i šta može da ponudi“ – izjavila je za radiokonjic.ba Turić.

„biser konjica 2022“: petar vlak iz splita apsolutni pobjednik kulinarskog takmičenja
Priznanje Zlatna ugostiteljska kruna

U sklopu Evropskog takmičenja kuhara profesionalaca i srednjih škola održani su master classovi, gdje su vrhunski kuhari prezentovali svoje kulinarsko umijeće.

radiokonjic.ba
Foto: radiokonjic.ba
16.10.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima