-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Bivši fudbaler Željezničara o utakmici Rusija – BiH: Nema potrebe da se…

Bivši fudbaler Željezničara Damir Sadiković za portal MeridianSportBH, između ostalog, govorio je o zakazanoj prijateljskoj utakmici između Rusije i Bosne i Hercegovine.

Informacije o ovoj utakmici, koja je na programu 19. novembra u St. Petersburgu, izazvao je proteklih dana brojne reakcije kako navijača, tako i fudbalera, odnosno reprezentativaca.

Među prvima su se oglasili Miralem Pjanić, zatim Anel Ahmedhodžić, a potom i Edin Džeko, kapiten Zmajeva i fudbalera Intera, koji je istakao da je protiv igranja te utakmice.

Sada se tim povodom oglasio i Sadiković koji je rekao da nema potrebe da naša reprezentacija igra utakmicu protiv Rusije.

Moram reći da se oko reprezentacije ne dešavaju nikakve pozitivne stvari. Mislim da nema potrebe da reprezentacija BiH igra utakmicu protiv Rusije i da naša reprezentacija bude u centru pažnje, već negativan centar pažnje. Ovo ću samo zaključiti da mislim da ne treba da igramo utakmicu protiv reprezentacije Rusije. Mnogo je reprezentacija sa kojima se prijateljske utakmice mogu igrati u mirnoj i fer atmosferi, rekao je Sadiković, koji je potom dodao:

Reprezentacija je najviši mogući nivo u mojoj karijeri i potpuno je nebitno što sam igrao u prijateljskoj utakmici sa Crnom Gorom. Ne možete da opišete taj osećaj kada nosite grb i zaista mi je drago i bio sam veoma ponosan što mogu da igram za svoju zemlju koju volim i to je definitivno moj san. Što se tiče reprezentacije Bosne i Hercegovine, uvijek ću biti na raspolaganju i uvijek ću dati sve od sebe.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima