back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan omladinski iftar

U dvorištu Gradske džamije u Konjicu večeras je organizovan...

Konjic: Večeras omladinski iftar i prikupljanje sredstava za Palestinu

Mreža mladih MIZ Konjic večeras organizuje iftar za mlade...

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Bogata ponuda proizvoda na 12.Konjic food fest-u

Huma Fišić iz Bijele je na ovogodišnjem sajmu izložila razne vrste sireva, koje priprema sa svojom porodicom.

“Prodajemo ovčiji, kravlji i kozji sir, sir iz mijeha, polumasni i suhi sir, kajmak, dimljni sir, hurdenjake. Proizvodimo to na planini, na Poljani, na Prenju. Pola godine budemo na planini, gdje čuvamo svoju stoku i pripremamo razne prerađevine od mlijeka. Kod nas navraćaju mušterije i na planinu, a zadovoljni smo prodajom i na sajmu” – rekla je Huma za radiokonjic.ba.

bogata ponuda proizvoda na 12.konjic food fest-u
Huma Fišić sa kćerkom

Konjički pčelar Huso Faladžić prodavao je med i prerađevine od meda.

„Ono što narod najbolje ima to i donese. Ja svake godine na sajmu imam uspješnu prodaju. Ove godine imamo meda malo više u odnosu na proteklu godinu i dobru ponudu“ – rekao je za radiokonjic.ba Faladžić navodeći da je kilogram meda od 25 KM do 30KM.

bogata ponuda proizvoda na 12.konjic food fest-u
Huso Faladžić

Amresa Pirija, koja je prepoznatljiva po svojim izvanrednim slasticama, sve posjetioce je oduševila tortama koje su imale oblik vunice i pletećih igala, odnosno vreće sa orasima.

„Teško mi je odlučiti šta da ponudim, jer sam kreativna i imam puno ideja, ali sam se odlučila ove godine za to. Dekorativne torte su mi oduzele najviše vremena, a napravila sam šest torti, te slastice u čašama, mafine, i trebalo mi je za sve oko tri dana. Završila sam jutros u pola četiri, da sve bude svježe“ – izjavila nam je Amresa, sretna zbog velikog broja građana koji su posjetili njen štand i kupovali njene proizvode.

bogata ponuda proizvoda na 12.konjic food fest-u
Amresa Pirija

Ermin Begić iz Visokog, koji je redovan prodavač na konjičkoj pijaci petkom, rekao nam je da svake godine bude zadovoljan na sajmu, jer je dobra organizacija.

„Imamo domaće proizvode, suho meso, kaurmu, domaći sir, a imamo i svoje kupce“ – rekao nam je Begić.

bogata ponuda proizvoda na 12.konjic food fest-u
Ermin Begić

Izeta i Muhamed Hondo iz Podorašca redovni su na sajmu, i posjetiocima su ponudili svoje domaće poljoprivredne proizvode, ali i prerađevine od njih.  

„Mi posadimo više od 3000 paprike, paradajza do 500 komada, a sve što nam je viška u domaćinstvu, prodajemo na pijaci i sajmovima. Ja svoje proizvode dobro prodajem i kući“ – potvrdila je Izeta, koja je redovna učesnica Konjic food festa.

bogata ponuda proizvoda na 12.konjic food fest-u
Izeta Hondo

radiokonjic.ba

Foto: radiokonjic.ba

12.10.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima