12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Gradska izborna komisija Konjic: Neozbiljnost pojedinih članova biračkih odbora

Predsjednik Gradske izborne komisije Konjic Ejub Miljević potvrdio je...

Boračko Jezero: Belmin Godinjak i Zoe Hamel pobjednici Triatlon Kupa „Kulin Ban 2022.“

Belmin Godinjak iz BiH pobjednik je ovogodišnjeg 19.međunarodnog sprint triatlon Kupa „Kulin Ban 2022.“ koji je danas održan na Boračkom jezeru. Godinjak je trku, koja se sastojala od tri dionice, plivanje 750 metara, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara, završio za 1:11:29, dok je drugoplasirani Mustafa Jamak, također iz BiH, trku završio za 1:11:43. Treće mjesto pripalo je Draganu Jovanoviću iz Crne Gore koji je sve tri dionice zavšio za 1:19:41.

boračko jezero: belmin godinjak i zoe hamel pobjednici triatlon kupa „kulin ban 2022.“
Belmin Godinjak pobjednik Triatlon Kupa “Kulin Ban 2022.”

-Dao sam svoj maksimum, posebno kod trčanja, tako da je to bilo dovoljno za pobjedu. Redovno učestvujem na ovom takmičenju i svake godine je organizacija sve bolja-kazao je Godinjak.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Zoe Hamel iz Francuske, koja je trku završila za 1:31:13. Drugo mjesto pripalo je Aleksandri Tot iz Crne Gore (1:43:51), a treće Amini Šabić iz BiH (1:50:36).

boračko jezero: belmin godinjak i zoe hamel pobjednici triatlon kupa „kulin ban 2022.“
Zoe Hamel iz Francuske je pobijedila u ženskoj konkurenciji

-Ovo je bio moj drugi triatlon, tako da je bilo izazovno današnje takmičenje-navela je pobjednica u ženskoj konkurenciji Zoe Hamel.

Ove godine je na 19.međunarodnom sprint triatlon Kupu „Kulin Ban 2022.“ učestvovalo oko 130 takmičara iz nekoliko zemalja, što je još jednom pokazalo da postoji velika zainteresovanost za triatlon u BiH, ali i u regionu. Elmir Miro Hadžialića, predsjednik Organizacionog odbora 19.međunarodnog sprint triatlon Kupa „Kulin Ban 2022.“, izrazio je zadovoljstvo što su u teškim ekonomskim vremenima uspjeli organizirati ovu sportsku manifestaciju.

-Imamo rekordan broj takmičara, a posebno me raduje što je sve više takmičara iz BiH, koji se bave triatlon sportom. Triatlon u svijetu ima sve veći zamah i zanimanje mladih ljudi, a mi smo ove godine prvi put organizirali i akvatlon za djecu do 12 godina. Cilj Traitlon asocijacije je promocija triatlon sporta, ali i promocija Grada Konjica i Boračkog jezera-kazao je Hadžialić.

PROČITAJ:   12. august - Međunarodni dan mladih

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić kazao je da su ovakve manifestacije idelna prilika za promociju turizma i prirodnih ljepota Konjica.

-Drago mi je da kroz ovakve događaje možemo promovisati naš grad i turističke potencijale. Posebno mi je drago što je učestvovao i veliki broj mladih ljudi, a mi ćemo i u narednom periodu podržavati ovakve manifestacije-istaknuo je gradonačelnik Ćatić.

Adnan Džumhur, glavni sudija 19.međunarodnog sprint triatlon Kupa „Kulin Ban 2022.“ kazao je da je cijelo takmičenje proteklo u najboljem redu, bez povreda takmičara.

-Prezadovoljni smo današnjim takmičenjem, jer uprkos kiši, sve je završilo bez problema. Većina takmičara je završila trku, a svi oni su bili oduševljeni prirodnim ambijentom, biciklističkom i trkačkom stazom-kazao je Džumhur.

Elmir Miro Hadžialić, u ime Triatlon Kupa „Kulin Ban“ i Kristijan Sindik u ime „Bokeški polumaraton“ potpisali su danas Memorandum o saradnji između ove dvije manifestacije, a koji podrazumijeva razvoj sporta, promociju zdravih stilova života, razvoj sportskog i aktivnog turizma, te brendiranje Tivta i Konjica kao prepoznatljivih sportskih i turističkih destinacija. Delegaciju iz Tivta predvodio je potpredsjednik Opštine Goran Božović.

Devetnaesti Međunarodni sprint triatlon Kupa “Kulin Ban 2022.” organizovala je Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Triatlon i pentatlon savezom u Federaciji BiH i Gradom Konjicom.

boračko jezero: belmin godinjak i zoe hamel pobjednici triatlon kupa „kulin ban 2022.“
Potpisan Memorandum o saradnji između Triatlon Kupa “Kulin Ban” i “Bokeški polumaraton”

radiokonjic.ba

Foto: radiokonjic.ba

27.08.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima