10.4 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Boračko jezero: požar aktivan, ali je pod kontrolom, helikopteri odradili dobar posao

Dva helikoptera OS BiH jutros su na Boračkom jezeru napravila preko 15 preleta, što je preko 30 bacanja vode na požar kod Boračkog jezera.
Uradili su dobar posao i okončali svoje aktivnosti za danas na ovom terenu izjavio je Almir Mahmutović iz Službe za CZ i vatrogastvo Konjic.

„Požar je aktivan, ali je pod kontrolom i pripadnici Vatrogasne jedinice Konjic i „Šumarstva“ Prenj Konjic su na terenu, i ne bismo trebalo danas da imamo većih problema. Ostaćemo tokom dana i tokom noći da dežuramo i brinemo o prohodnosti regionalnog puta od Konjica prema Glavatičevu i da radimo što je u našoj mogućnosti“ – kazao je Mahmutović.
On je potvrdio za Radio Konjic da radnici „Šumarstva Prenj“ kontrolišu gornji dio požara prema Tranjini, a konjički vatrogasci srednji i donji dio požara od Dolova do benzinske pumpe.

boračko jezero: požar aktivan, ali je pod kontrolom, helikopteri odradili dobar posao
Boračko jezero: požar aktivan, ali je pod kontrolom, helikopteri odradili dobar posao

radiokonjic.ba

Foto Radio Konjic

17.07.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima