back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Borba Čarapine i Horvata za europsku titulu

Mostar će u subotu, 16. jula biti centar Evrope u muaythai sportu, jer je Klub tajlandskog boksa Ludvig Pavlović – Muaythai, uz odobrenje Muaythai Thai Boks saveza u Bosni i Hercegovini, organizator sportske manifestacije u borilački muaythai sport nazvan European Muaythai Title Mostar 2022.

Događaj je licenciran i verificiran od strane WMC World Muaythai vijeća – Svjetskog savjeta za muaythai sa sjedištem u Bangkoku, Tajland. Ova međunarodna sportska institucija, zajedno sa organizacijom IFMA na Tajlandu, član je Međunarodnog olimpijskog komiteta, a muaythai sport je postao poseban borilački sport na listi olimpijskih sportova od 2021. godine.

Zahvaljujući dugogodišnjoj promociji ovog sporta na domaćoj i međunarodnoj sceni, Bosna i Hercegovina je bila u mogućnosti da bude domaćin borilačke manifestacije i utakmice za profesionalnu titulu u muaythai sportu u kategoriji do 86,17 kg.

U ringu će rukavice ukrstiti Mostarac Marin Čarapina i reprezentativac Hrvatske Ivan Horvat iz Osijeka. Riječ je o dva izuzetno uspješna i renomirana borca. Ivan je više puta bio prvak Hrvatske, a Marin višestruki prvak Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Oba borca ​​su ostvarila zavidne uspjehe na međunarodnoj sceni i osvajala zlatne medalje na međunarodnim nastupima. Oba borca ​​su svoje znanje na Tajlandu iskovala kod najvećih majstora ovog sporta, a treba istaći da su obojica muaythai instruktori. Ivan je član dva kluba, osječkog muaythai kluba BAD SHADOVS i muaythai kluba Ludvig Pavlović iz Ljubuškog.

U sportskom dijelu večeri, u amaterskom, gledaćemo mlade reprezentativce Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. U večernjem sportsko profesionalnom dijelu emisije u superborbama gledat ćemo zaista vrhunske borce i sjajne borbe. U prvom superfight meču ukrstit će rukavice četverostruki prvak Bosne i Hercegovine Dušan Kojić iz Banjaluke i aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Ermin Lugan iz Travnog. U glavnoj superfajt utakmici između superteškaša u ringu će snage odmjeriti predstavnik i prvak Bosne i Hercegovine Danijel Bartulović i reprezentativac i prvak Srbije Nikola Simatić. R.Š.

Tri sata programa

Ova sportska manifestacija će dati poseban istorijski pečat muaythai sportu u Bosni i Hercegovini i gradu Mostaru. Bosna i Hercegovina i grad Mostar već su drugi put zaredom bili domaćini utakmice za titulu prvaka Evrope, a koliko je ovaj sport važan govori i sama činjenica da se za nju bori reprezentativac Bosne i Hercegovine Mostar Marin Čarapina priča je. Cijeli program ovog sportsko muzičkog projekta zaslužuje epitet spektakla u svakom smislu. Imaće više od tri sata programa prepunog eksplozije svjetla, zvuka, muzike i neizvjesnih borbi u amaterskom i profesionalnom muaythai sportu sa šećerom na kraju kada slijedi borba za evropsku profesionalnu titulu.

The post Bitka kod Čarapine i Horvata za titulu prvaka Evrope pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]