14.4 C
Konjic
29 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Džan Ždrale spreman za Svjetsko prvenstvo u Italiji

Džan Ždrale, član Kluba borilačkih sportova Balkan Konjic krajem...

GSS Prenj dobio donaciju vrijednu 20.000KM

Ministru finansija i komandantu Štaba civilne zaštite HNK Adnanu...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Vlada HNK i sindikati: puno razumijevanje, dijalog i podrška

Na osnovu kontinuiranoga dijaloga koji Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u...

JKP Standard Konjic dobilo donaciju vrijednosti oko 500.000KM

Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća Nastavljena je Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća...

U konjičkim obdaništima 150  djece

Cijene za cjelodnevni boravak od 180 do 210 KM U...

Borba Čarapine i Horvata za europsku titulu

Mostar će u subotu, 16. jula biti centar Evrope u muaythai sportu, jer je Klub tajlandskog boksa Ludvig Pavlović – Muaythai, uz odobrenje Muaythai Thai Boks saveza u Bosni i Hercegovini, organizator sportske manifestacije u borilački muaythai sport nazvan European Muaythai Title Mostar 2022.

Događaj je licenciran i verificiran od strane WMC World Muaythai vijeća – Svjetskog savjeta za muaythai sa sjedištem u Bangkoku, Tajland. Ova međunarodna sportska institucija, zajedno sa organizacijom IFMA na Tajlandu, član je Međunarodnog olimpijskog komiteta, a muaythai sport je postao poseban borilački sport na listi olimpijskih sportova od 2021. godine.

Zahvaljujući dugogodišnjoj promociji ovog sporta na domaćoj i međunarodnoj sceni, Bosna i Hercegovina je bila u mogućnosti da bude domaćin borilačke manifestacije i utakmice za profesionalnu titulu u muaythai sportu u kategoriji do 86,17 kg.

U ringu će rukavice ukrstiti Mostarac Marin Čarapina i reprezentativac Hrvatske Ivan Horvat iz Osijeka. Riječ je o dva izuzetno uspješna i renomirana borca. Ivan je više puta bio prvak Hrvatske, a Marin višestruki prvak Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Oba borca ​​su ostvarila zavidne uspjehe na međunarodnoj sceni i osvajala zlatne medalje na međunarodnim nastupima. Oba borca ​​su svoje znanje na Tajlandu iskovala kod najvećih majstora ovog sporta, a treba istaći da su obojica muaythai instruktori. Ivan je član dva kluba, osječkog muaythai kluba BAD SHADOVS i muaythai kluba Ludvig Pavlović iz Ljubuškog.

U sportskom dijelu večeri, u amaterskom, gledaćemo mlade reprezentativce Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. U večernjem sportsko profesionalnom dijelu emisije u superborbama gledat ćemo zaista vrhunske borce i sjajne borbe. U prvom superfight meču ukrstit će rukavice četverostruki prvak Bosne i Hercegovine Dušan Kojić iz Banjaluke i aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Ermin Lugan iz Travnog. U glavnoj superfajt utakmici između superteškaša u ringu će snage odmjeriti predstavnik i prvak Bosne i Hercegovine Danijel Bartulović i reprezentativac i prvak Srbije Nikola Simatić. R.Š.

PROČITAJ:   Sanjin Pehlivanović osvojio srebrnu medalju na Svjetskim igrama

Tri sata programa

Ova sportska manifestacija će dati poseban istorijski pečat muaythai sportu u Bosni i Hercegovini i gradu Mostaru. Bosna i Hercegovina i grad Mostar već su drugi put zaredom bili domaćini utakmice za titulu prvaka Evrope, a koliko je ovaj sport važan govori i sama činjenica da se za nju bori reprezentativac Bosne i Hercegovine Mostar Marin Čarapina priča je. Cijeli program ovog sportsko muzičkog projekta zaslužuje epitet spektakla u svakom smislu. Imaće više od tri sata programa prepunog eksplozije svjetla, zvuka, muzike i neizvjesnih borbi u amaterskom i profesionalnom muaythai sportu sa šećerom na kraju kada slijedi borba za evropsku profesionalnu titulu.

The post Bitka kod Čarapine i Horvata za titulu prvaka Evrope pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima