6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

BORIS SPASOJEVIĆ: Nema razloga da prvenstvo ne počne 8. listopada

Oprečne informacije stižu iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine kada je u pitanju početak prvenstva Bosne i Hercegovine za muškarce i žene.

Prema riječima generalnog sekretara KS BiH Amera Čolana, kojeg smo kontaktirali dok je bio u Sidneju u sastavu delegacije naše ženske reprezentacije, „trenutno je u fokusu reprezentacija, dok o prvenstvu nema informacija. “.

Mn: Nekompletan Upravni odbor

Poznato je da su Upravni odbor KS BiH napustili Mirza Teletović i Feđa Jovanović, zbog čega se u ovom trenutku ne mogu donositi odluke.

– Odluke vezane za prošlo prvenstvo su na snazi ​​i biće iskorišćene i poslate klubovima. Skupština KS BiH bi trebala biti sazvana kako bi se imenovala dva nova člana, ali se to odgađa, kazao je Amer Čolan, te napomenuo da je prava adresa za ovaj dio predsjednik Upravnog odbora KS Bosne i Hercegovine, Boris Spasojević, “koji bi trebao pokrenuti stvari”.

BORIS SPASOJEVIĆ: Nema razloga da prvenstvo ne počne 8. oktobra

Kontaktirali smo sa Spasojevićem i prema njegovim rečima, prvenstvo za muškarce bi svakako trebalo da počne 8. oktobra, a za žene 15. oktobra i da ne vidi probleme u svemu.

– Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora konstatovali smo da bi prvenstvo BiH za muškarce trebalo da počne 8. oktobra, a za žene 15. oktobra. Ta sednica je održana početkom avgusta. Međutim, zakazali smo Skupštinu KS BiH, koja nije održana u protekle 4 godine, iako se po Statutu trebala održavati svake godine. Očekujemo da ćemo na Skupštini koja je zakazana za 1. oktobar u hotelu Hills (Sarajevo) izabrati nove članove Skupštine i nove članove Upravnog odbora, jer 1. oktobra ističe mandat postojećem Upravnom odboru, kaže Boris Spasojević i dodaje:

– Odmah nakon toga Upravni odbor treba da sjedne i donese odluke o početku prvenstva, izboru povjerenika lige, početku takmičenja itd.

PROČITAJ:   FK KLIS: pobjeda na domaćem terenu

Mn: Nema neizvjesnosti

Prema njegovim riječima, novi Upravni odbor treba samo da potvrdi odluke prethodnog Upravnog odbora.

– Mislim da nema razloga da novi Upravni odbor ne potvrdi odluku prethodnog Upravnog odbora da prvenstvo počne 8. ili 15. oktobra. Mislim da klubovi nisu u neizvjesnosti, oni to znaju od ranije, a koliko ja znam planirali su pripreme prema tim terminima. Tako da mislim da se sve zna od ranije, ali taj termin još treba da se potvrdi. Stari raspored važi dok Upravni odbor ne usvoji novi, ali ako – ne znam za koje više ciljeve – ne bude izabran Upravni odbor, odluka o starom rasporedu biće održana i nema razloga da prvenstvo ne počne, zaključio je Boris Spasojević. Er.B.

Kralj je komesar

Spasojević kaže da su klubovi u obavezi da potvrde učešće u prvenstvu, koje bi trebalo da ima 13 klubova plus Igokea, koja je uključena u Ligu šampiona.

– Format takmičenja je poznat, a izabrali smo i komesara lige Dragana Kralja iz Trebinja, kojeg će samo trebati potvrditi. Stari Upravni odbor ga je izabrao, a mislim da novi samo to treba da potvrdi. Radi po principu rotacije i mislim da ne bi trebalo biti nekih velikih odstupanja, kaže Spasojević.

The post BORIS SPASOJEVIĆ: Nema razloga da prvenstvo ne počne 8. oktobra pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima