back to top

Drugi upravo čitaju

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

Bregar je objavio popis rukometaša za Europsko prvenstvo

Ženska rukometna reprezentacija Srbije će od 4. novembra učestvovati na Evropskom prvenstvu koje zajednički organizuju Makedonija, Crna Gora i Slovenija.

Tim povodom naši najbolji rukometaši okupiće se 2. novembra u sportskom centru u Staroj Pazovi, a trener Bregar je objavio spisak igrača na koje računa za ovo takmičenje.

Na listi nema iznenađenja.

U konkurenciji za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu:

vratari: Jovana Risović (Krim), Kristina Graovac (Kišvarda), Jelena Đurašinović (Jagodina); lijeva krila: Sanja Radosavljević (Krim, Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda), Zoe Petrović (Bekament BB), Nataša Ćetković (Vojvodina); sjedište: Marija Petrović (Gloria, Rumunija), Edita Nuković (Union Hale), Katarina Bojičić (Jagodina); desnim krilima: Ana Kojić (Šiofok), Nataša Lovrić (Železničar), Jovana Bogojević (Kristijanštad) i nazad: Jovana Stoiljković (Sambrež), Jovana Kovačević (Ramnica Vlčea), Katarina Stošić (Alba Fehervar), Teodora Majkić (Bor Zijin), Kristina Liščević (Dunarea Braila), Jelena Lavko (Dunarea Braila), Andrea Bonner (Crvena zvezda) i Anđela Janjušević (Šiofok).

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u Grupi B u Celju na Evropskom prvenstvu, gde će se sastati sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije.

U grupi A u Ljubljani igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, u grupi C u Skoplju Francuska, Holandija, Severna Makedonija i Rumunija, a u grupi D u Podgorici snage će odmeriti Poljska, Crna Gora, Nemačka i Španija.

Nakon preliminarne faze (4-9. novembar), glavna runda takmičenja igra se u Ljubljani i Skoplju (10.-16. novembra), dok je finalni vikend na programu u Ljubljani od 18. do 20. novembra 2022. godine.

www.sportskacentrala.com

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima