3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

“Sijaset” predstavlja BiH na Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta u Hrvatskoj

Rame uz rame sa najboljim amaterskim pozorištima sa područja...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Bugojanska Iskra se povlači iz takmičenja, čelnici kluba najavili prijave za organizovani kriminal

Fudbalski klub Iskra iz Bugojna više se neće takmičiti u Drugoj ligi FBIH – Zapad.

U saopćenju, uprava kluba je navela razloge za takvu odluku:

“Obavještavamo javnost da je Upravni odbor od danas donio odluku da obustavi takmičenje NK Iskra zbog finansijske situacije u klubu, gdje nadležni pod upravom načelnika Općine Iskri nisu dali nikakva sredstva. za funkcionisanje cele ove polusezone i namerno ponovo guraju Iskru u dugove. Uprava je bila prinuđena da donese odluku o prekidu konkursa.

Uz razne neopravdane izgovore i namjerno odgađanje javne rasprave o stanju u klubu i obećanja u posljednje dvije godine da će OV Bugojno voditi raspravu o tome šta je naša uprava do sada uradila po pitanju infrastrukture na stadionu Jaklić, sve je to neopravdano odgađano i kriminalno.struktura okupljena oko Naima Basare svjesno čini sve da uništi Iskru i da nakon odlaska ove uprave nastavi krađu i pronevjeru javnih sredstava po dobrim starim običajima.

Naš ministar Amir Šečibović, kao što vidimo, nije prepoznao ni najmanji projekat sanacije stepenica na tribinama stadiona Jaklić u iznosu od 2.800,00 KM, a da ne govorimo da je dao veću podršku jednoj važnoj infrastrukturi jer je do sada kao što vidimo on je prezauzet da bi pružio podršku za početak rada na nelegalnom projektu pod nazivom “Kamenolom”!!!

Napominjemo i da ima mnogo drugih događaja o kojima ćemo javnost detaljno informisati na konferenciji za novinare. Između ostalog, da je NK Iskra vansudskom nagodbom isplatila Naimu Basari ugovoreni iznos od 130.000,00 KM i podnijela zahtjev za okončanje postupka nadležnom sudu. Naim Basara i njegov advokat podnijeli su nadležnom sudu zahtjev za nastavak izvršenja za cjelokupan iznos i odbijaju da ispoštuju potpisane nagodbe, čime je počinio više krivičnih djela i oštetio budžet općine Bugojno i dakle NK Iskra i predsjedniku uprave. Sve plaćene vansudske nagodbe ne bi bilo potrebno plaćati da nagodba sa Naimom Basarom nije dogovorena na samom početku, a onda bi bila donesena odluka o pokretanju stečaja nad NK Iskrom i osigurana sredstva korišćen je za bolji i brži oporavak NK Iskra.

PROČITAJ:   STEFANOVIĆ PRED MZT-om: Podcjenjivanje ne dolazi u obzir

Više ne možemo vjerovati da iza ovoga ne stoji organizovana kriminalna organizacija koja namjerno stvara okolnosti da izvlači novac iz raznih općinskih budžeta i kantonalnih ministarstava za svoju korist.

O svemu tome ćemo detaljno obavijestiti na konferenciji za novinare i naravno podnijeti krivične prijave institucijama nadležnim za organizovani kriminal, zloupotrebu službenog položaja, a to svakako nisu na kantonalnom nivou.

Sa poštovanjem,

Uprava NK Iskra”.

Post Bugojanska Iskra odustaje od takmičenja, čelnici kluba objavili su prijave organizovanog kriminala prvo na Gol.ba.

gol.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima