25.4 C
Konjic
8 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Preminuo ugledni primarijus doktor Džajić Mirsad

Komemoracija će biti održana 18.maja u 14 sati u...

Program Manifestacije Dani Grada Konjica 2023

01.juni – 02.juli 2023. Danas je prezentovan program obilježavanja 16.juna...

Planska isključenja električne energije za 12.juni 2023.

Kupci sa trafo područja Kolonija I od 9 do...

Konjic: Klis i Čelik remizirali 1:1 u prvoj utakmici doigravanja

Danas je na Gradskom stadionu u Konjicu odigrana prva...

Konjic: FK Klis danas igra prvu utakmicu doigravanja za plasman u Prvu ligu FBiH

Klis i Čelik Zenica igraju na Gradskom stadionu Konjic...

Husref Musemić dogovorio saradnju sa FK Igman Konjic i naredne sezone

Husref Musemić će i naredne sezone biti šef stručnog...

Bugojanska Iskra se povlači iz takmičenja, čelnici kluba najavili prijave za organizovani kriminal

Oglasi

Fudbalski klub Iskra iz Bugojna više se neće takmičiti u Drugoj ligi FBIH – Zapad.

U saopćenju, uprava kluba je navela razloge za takvu odluku:

“Obavještavamo javnost da je Upravni odbor od danas donio odluku da obustavi takmičenje NK Iskra zbog finansijske situacije u klubu, gdje nadležni pod upravom načelnika Općine Iskri nisu dali nikakva sredstva. za funkcionisanje cele ove polusezone i namerno ponovo guraju Iskru u dugove. Uprava je bila prinuđena da donese odluku o prekidu konkursa.

Uz razne neopravdane izgovore i namjerno odgađanje javne rasprave o stanju u klubu i obećanja u posljednje dvije godine da će OV Bugojno voditi raspravu o tome šta je naša uprava do sada uradila po pitanju infrastrukture na stadionu Jaklić, sve je to neopravdano odgađano i kriminalno.struktura okupljena oko Naima Basare svjesno čini sve da uništi Iskru i da nakon odlaska ove uprave nastavi krađu i pronevjeru javnih sredstava po dobrim starim običajima.

Naš ministar Amir Šečibović, kao što vidimo, nije prepoznao ni najmanji projekat sanacije stepenica na tribinama stadiona Jaklić u iznosu od 2.800,00 KM, a da ne govorimo da je dao veću podršku jednoj važnoj infrastrukturi jer je do sada kao što vidimo on je prezauzet da bi pružio podršku za početak rada na nelegalnom projektu pod nazivom “Kamenolom”!!!

Napominjemo i da ima mnogo drugih događaja o kojima ćemo javnost detaljno informisati na konferenciji za novinare. Između ostalog, da je NK Iskra vansudskom nagodbom isplatila Naimu Basari ugovoreni iznos od 130.000,00 KM i podnijela zahtjev za okončanje postupka nadležnom sudu. Naim Basara i njegov advokat podnijeli su nadležnom sudu zahtjev za nastavak izvršenja za cjelokupan iznos i odbijaju da ispoštuju potpisane nagodbe, čime je počinio više krivičnih djela i oštetio budžet općine Bugojno i dakle NK Iskra i predsjedniku uprave. Sve plaćene vansudske nagodbe ne bi bilo potrebno plaćati da nagodba sa Naimom Basarom nije dogovorena na samom početku, a onda bi bila donesena odluka o pokretanju stečaja nad NK Iskrom i osigurana sredstva korišćen je za bolji i brži oporavak NK Iskra.

Više ne možemo vjerovati da iza ovoga ne stoji organizovana kriminalna organizacija koja namjerno stvara okolnosti da izvlači novac iz raznih općinskih budžeta i kantonalnih ministarstava za svoju korist.

O svemu tome ćemo detaljno obavijestiti na konferenciji za novinare i naravno podnijeti krivične prijave institucijama nadležnim za organizovani kriminal, zloupotrebu službenog položaja, a to svakako nisu na kantonalnom nivou.

Sa poštovanjem,

Uprava NK Iskra”.

Post Bugojanska Iskra odustaje od takmičenja, čelnici kluba objavili su prijave organizovanog kriminala prvo na Gol.ba.

gol.ba

javno.ba

mostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima