-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Bura u Partizanu ne prestaje: Oglasio se Upravni odbor JSD

Situacija u Partizanu oko izbora predsednika JSD nije završena.

U prostorijama teniskog kluba, registrovanog u Agenciji za privredne registre u tom mestu, za novog predsednika izabran je Ostoja Milojević, ali se sada oglasio i Upravni odbor JSD “Partizan”.

Saopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

Upravni odbor JSD „Partizan“ održao je danas sednicu na kojoj je utvrđeno da je rad sednice Skupštine društva namerno ometao deo delegata predvođenih Osta Mijailovićem, u vreme kada ta grupa nije bila dozvoljeno da prisustvuje sastanku sa nevažećim ovlašćenjima.

Sjednici Skupštine na početku je prisustvovalo 17 predstavnika klubova koji prema Statutu imaju ukupno 68 glasova, a postojao je i kvorum za rad i odlučivanje. Tada je Ostoja Mijailović, vidjevši da nema potrebnu većinu za izbore, za koju je ranije vjerovao da je osigurao, naredio predstavnicima 7 klubova da napuste sjednicu Skupštine.

Tokom izbornog procesa, na sve delegate Skupštine vršen je ogroman pritisak od strane Ostoje Mijailovića i grupe okupljene oko njega. Pored prijetnji, ucjena, zastrašivanja i nuđenja mita, kandidat Mijailović apelovao je i na sam vrh države, čiju podršku, naravno, nije imao.

Ovim krivičnim djelima Ostoja Mijailović je primorao dio delegata da podrži njegovu kandidaturu, a iznudio je i ovlaštenje od zakonskih zastupnika klubova da umjesto njega na sjednici Skupštine prisustvuju i druga lica koja nisu ni na koji način povezana sa ovim klubovima. . zakonski zastupnici.

Ostoja Mijailović je tokom jučerašnjeg dana sačinio lažne dokumente u vidu zapisnika sa nepostojeće sjednice Skupštine i Upravnog odbora i te zapisnike dostavio Agenciji za privredne registre, koja je ranije bila obaviještena da će se tako nešto dogoditi. Međutim, direktor Agencije Milan Lučić, u suizvršenju sa matičarem Nives Čulić, zloupotrebljava službeni položaj i na taj način omogućava nezakonitu registraciju Ostoje Mijailovića kao zakonskog zastupnika Društva.

PROČITAJ:   Sindikat se oglasio nakon objave informacija o tome kako je savez pomogao Borcu: Krajnje je vrijeme da…

JSD “Partizan” će sutra, preko zakonskih zastupnika, podneti krivične prijave protiv Ostoje Mijailovića, Novaka Nedića, Milana Lučića, Nives Čulić, Nemanje Ilića i drugih lica koja su počinila više krivičnih dela pre i posle sednice Skupštine.

Time je onemogućeno održavanje Skupštine JSD “Partizan” u skladu sa Statutom i Zakonom o sportu. Istovremeno, nadležnom sudu će biti podneta tužba za poništenje rešenja Agencije za privredne registre, kao i žalba na rešenje Agencije za privredne registre, o čemu odlučuje ministar nadležan za sport. i mladost.

Kako Skupštinu Društva čine 24 Kluba, a skoro svi delegati bili su pod pritiskom zastrašivanja i ucjene, nadležni državni organi će morati ispitati sve okolnosti i saslušati sve svjedoke koji su učestvovali u ovom izbornom procesu. navodi se u saopštenju za javnost.

www.sportskacentrala.com

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima