Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Čestitka gradonačelnika Ćatića i predsjednika Gradskog vijeća u povodu Dana Oružanih snaga BiH i Dana konjičkih brigada

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Gradskog vijeća Konjic Kenan Greda uputili su čestitku u povodu Dana Oružanih snaga BiH i Dana konjičkih brigada.

čestitka gradonačelnika ćatića i predsjednika gradskog vijeća u povodu dana oružanih snaga bih i dana konjičkih brigada
Čestitka gradonačelnika Ćatića i predsjednika Gradskog vijeća u povodu Dana Oružanih snaga BiH i Dana konjičkih brigada

Explain briefly

U povodu 1. decembra Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine svim njenim pripadnicima upućujemo najiskrenije čestitke, sa željom za mnogo sreće i uspjeha u budućem radu.

U vremenu u kojem živimo misija i uloga Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u očuvanju mira, stabilnosti i sigurnosti svih građana Bosne i Hercegovine ima izuzetan značaj.

Želimo da vaš nesebičan rad i zalaganje budu garant spremnosti naše domovine Bosne i Hercegovine da odgovori na sve izazove i eventualne prirodne nepogode, štiteći živote građana Bosne i Hercegovine i materijalna dobra.

U povodu 01. decembra, Dana konjičkih brigada naiskrenije čestitke upućujemo porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim komandantima, demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima i njihovim porodicama.

Borci konjičkih brigada tokom agresije na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, u odlučujućim momentima za njenu dalju budućnost i budućnost njenih građana, pokazali su odlučnost, hrabrost i spremnost da brane svaki pedalj naše domovine i uz zahtjevne zadatke na konjičkom području stignu i pomognu tamo gdje se za to ukazivala potreba.

Herojska borba svih onih koji su učestvovali u odbrani građana Bosne i Hercegovine i Konjica, a naročito onih koji su na tom putu položili svoje živote, ne smije i neće biti zaboravljena.

Neka vrijednosti naših boraca, koje su ih krasile tokom agresije, budu motiv i obaveza u miru da svjedoče o onome što je dešavalo u našoj domovini Bosni i Hercegovini i našem gradu, generacijama koje dolaze, kako bi zajedno bili garant očuvanja njenog suvereniteta i u budućnosti” – navodi se u čestitki gradonačelnika Konjica Osmana Ćatića i predsjednika Gradskog vijeća Konjic Kenana Grede.

radiokonjic.ba/ Grad Konjic

01.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima