Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Čestitka gradonačelnika Osmana Ćatića povodom Dana državnosti

U povodu 25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Gradskog vijeća Konjic Kenan Greda uputili su čestitku u kojoj se navodi:

“Poštovane/i sugrađanke i sugrađani, Bosanci i Hercegovci

Uz iskrene čestitke u povodu 25. novembra Dana državnosti naše domovine Bosne i Hercegovine, želimo, da je živeći i radeći u miru, zajedničkim snagama čuvamo, razvijamo i gradimo na temeljima koji su postavljeni na prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a, održanom 25. novembra 1943.godine u Mrkonjić Gradu. Odluka o potvrđivanju granica Bosne i Hercegovine, u kojoj će svi njeni narodi imati ista prava, naša je vodilja i u vremenu koje je ispred nas.

Ovaj praznik obilježavamo i dočekujemo na svečan i dostojanstven način, želeći biti zajednica koja će svojoj mladosti s ponosom ukazivati na važnost očuvanja temeljnih vrijednosti naše domovine Bosne i Hercegovine, očuvanja njenog suvereniteta, njene nedjeljivosti i multietničnosti.

Sa željom da ovaj i sve naredne praznike dočekujemo u miru želimo još jednom sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine.”

Grad Konjic

radiokonjic.ba

24.11.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima