back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

Cijena putničkih i đačkih karata u 2022. godini veća i do 20%

Cijena putničkih i đačkih karata u našem gradu, porasla je početkom sedmog mjeseca tekuće godine, za nekih 15-20%. Od tada cijena je ostala nepromjenjena, ali ukoliko dođe do novog povećanja cijena goriva u skorije vrijeme, pojedine putničke firme će biti primorane na povećanje cijena putničkih i đačkih karata.

Od početka 2022.godine rasla je cijena goriva, tako da je do danas dostigla značajnu razliku po džep stanovnika. Odlazak sa pumpe sa većim računom ne tiče se samo građana koji sjednu za volan putničkog automobila, već i putnika u autobusu.

Vlasnik prijevozne firme “Terzić d.o.o.” Konjic Ekrem Terzić, za Radio Konjic je kazao da su početkom jula tekuće godine, zbog do tada konstantnog rasta cijena goriva, bili primorani povećati cijene putničkih i đačkih karata za 20%, te dodao: “Sve je manji broj đaka u područnim školama i mala je frekvencija putnika, tako da nisu neki efekti povećanja cijena karata. U narednom period za sada nemamo namjeru da povećavamo cijene putničkih karata, a i zadnjih dana osjeća se pad cijena goriva po litru tako da vidjet ćemo šta će dalje biti”.

cijena putničkih i đačkih karata u 2022. godini veća i do 20%
Terzić d.o.o. Konjic

Učenici osnovnih škola preko prijezovnih firma koriste ugovoreni prijevoz, dok su učenici srednjih škola prepušeni sami sebi kada je u pitanju plaćanje školskog prijevoza naglasio je Terzić. Kada je riječ o prijevozu đaka iz perifernoog dijela Konjica , oni su u nezavidnom položaju i njihovi troškovi školovanja su znatno veći od đaka koji nisu prinuđeni koristiti prijevoz autobusa do škole” naglasio je za radiokonjic.ba Ekrem Terzić.

U julu su poskupjele  putničke i đačke karte i u firmi “Konjictras d.o.o.” Konjic za 15 do 20%. Ukoliko se nastavi trend drastičnog rasta cijena goriva u skorije vrijeme, bit će primorani na formiranje novih cijena, kazao je u ime ove firme šef saobraćaja Muamer Memidžan.

Izjava Muamera Memidžana
cijena putničkih i đačkih karata u 2022. godini veća i do 20%
Konjictrans d.o.o. Konjic

Korisnici željezničkih usluga u Konjicu mogu koristiti neometano putničke vozove na relaciji Konjic-Sarajevo, Konjic-Čapljina i obrnuto, a kada su u pitanju cijene karata ovom vrstom prijevoza za Radio Kojic govori šef Željezniče stanice Konjic, Masleša Nijaz:

Izjava Nijaza Masleše
cijena putničkih i đačkih karata u 2022. godini veća i do 20%
Foto bhvoz

radiokonjic.ba

02.12.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima