23.3 C
Konjic
8 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Preminuo ugledni primarijus doktor Džajić Mirsad

Komemoracija će biti održana 18.maja u 14 sati u...

Program Manifestacije Dani Grada Konjica 2023

01.juni – 02.juli 2023. Danas je prezentovan program obilježavanja 16.juna...

Planska isključenja električne energije za 12.juni 2023.

Kupci sa trafo područja Kolonija I od 9 do...

Konjic: FK Klis danas igra prvu utakmicu doigravanja za plasman u Prvu ligu FBiH

Klis i Čelik Zenica igraju na Gradskom stadionu Konjic...

Konjic: Klis i Čelik remizirali 1:1 u prvoj utakmici doigravanja

Danas je na Gradskom stadionu u Konjicu odigrana prva...

Husref Musemić dogovorio saradnju sa FK Igman Konjic i naredne sezone

Husref Musemić će i naredne sezone biti šef stručnog...

Cijene proizvoda na zelenoj pijaci u Konjicu skuplje za 1KM

Oglasi

Pazarni je dan u našem gradu. Mnogi sugrađani su izašli da prošetaju, da iskoriste slobodno vrijeme kako bi uživali na suncu, a neki od njih su došli da kupe neophodne namirnice na zelenoj pijaci.

Konjičanka Semina Lepara dugi niz godina prodavačica je na zelenoj pijaci u našem gradu. Zajedno sa svojim mužem već 30 godina proizvode domaće proizvode koje svakoga petka plasiraju konjičanima na zelenoj pijaci. Ovaj posao nije lagan, ali raditi se mora kazala je za radiokonjic.ba te dodala: “Našim sugrađanima na pijaci nudimo krompir, luk, grah, zelenu salatu, špinat, blitvu, mladi luk a to je sada najtraženije u ovom periodu. Naravno tu su i ostli domaći proizvodi koje ja i muž proizvodimo u pet plastenika” .

Cijene proizvoda na zelenoj pijaci u Konjicu skuplje za 1KM
Semina Lepara

Na zelenoj pijaci osim naših Konjičana, svoje proizvode prodaju ljudi i iz drugih gradova. Tako, Hamo Guja iz Blagaja već 22 godine svoje proizvode na zelenoj pijaci nudi našim sugrađanima zajdno sa svojom suprugom. Prema njegovim riječima, do sada je uloženo mnogo godina, rada i truda da se postigne željeni efekat proizvodnje domaćih proizvoda, a u Konjicu je vremenom stekao i stalne kupce.

“Na mom prodajnom štandu konjičani mogu naći sada najtraženije: salatu, luk, kupus, blitvu, tikvice i drugo. Plasiram i ostale proizvode koji nisu moji, nisu domaći nego uzvozni iz Turske a to su paprika i paradajz. Mi smo posadili u svojim plastenicima paprike i paradajz ali dok ne prispiju otkupljujemo iz Turske. Ja i moja supruga se trudimo da sve fino sortiramo, pakujemo kako bi naši kupci bili zadovoljni, a sudeći po njima jako su zadovoljni. Navikao sam koje to proizvode uzimaju moji stalni kupci, tako da nema problema” izjavio je prodavač Hamo Guja.

Cijene proizvoda na zelenoj pijaci u Konjicu skuplje za 1KM
Hamo Guja

Kako je došlo do poskupljenja mnogih životnih namirnica, tako su poskupjeli i proizvodi na zelenoj pijaci. Tako u našem gradu, na zelenoj pijaci možete kupiti zelenu salatu po cijeni od 4KM po kilogramu, mladi luk 4KM, blitvu i špinat po 3KM, mladi kupus i kelj također 3KM, mrkvu po 2,50KM, raštiku 5KM, paprike 5KM, tikvice, patlidžane, paradajz i krastavce po 4KM.

Cijene proizvoda na zelenoj pijaci u Konjicu skuplje za 1KM

Da se kupuje onoliko koliko se može, i to znatno manje u odnosu na period od prije nekoliko mjeseci, pokazuje primjer naše sugrađanke Fatime koja je redovni kupac na pijaci. Zbog poskupljenja prozvoda, čak i do 1KM, prinuđena je da kao penzionerka kupuje ograničenu količinu domaćih proizvoda. Poslušajte šta je govorila za radiokonjic.ba

Izjava sugrađanke Fatime

radiokonjic.ba

24.03.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima