back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Cijene proizvoda na zelenoj pijaci u Konjicu skuplje za 1KM

Pazarni je dan u našem gradu. Mnogi sugrađani su izašli da prošetaju, da iskoriste slobodno vrijeme kako bi uživali na suncu, a neki od njih su došli da kupe neophodne namirnice na zelenoj pijaci.

Konjičanka Semina Lepara dugi niz godina prodavačica je na zelenoj pijaci u našem gradu. Zajedno sa svojim mužem već 30 godina proizvode domaće proizvode koje svakoga petka plasiraju konjičanima na zelenoj pijaci. Ovaj posao nije lagan, ali raditi se mora kazala je za radiokonjic.ba te dodala: “Našim sugrađanima na pijaci nudimo krompir, luk, grah, zelenu salatu, špinat, blitvu, mladi luk a to je sada najtraženije u ovom periodu. Naravno tu su i ostli domaći proizvodi koje ja i muž proizvodimo u pet plastenika” .

cijene proizvoda na zelenoj pijaci u konjicu skuplje za 1km
Semina Lepara

Na zelenoj pijaci osim naših Konjičana, svoje proizvode prodaju ljudi i iz drugih gradova. Tako, Hamo Guja iz Blagaja već 22 godine svoje proizvode na zelenoj pijaci nudi našim sugrađanima zajdno sa svojom suprugom. Prema njegovim riječima, do sada je uloženo mnogo godina, rada i truda da se postigne željeni efekat proizvodnje domaćih proizvoda, a u Konjicu je vremenom stekao i stalne kupce.

“Na mom prodajnom štandu konjičani mogu naći sada najtraženije: salatu, luk, kupus, blitvu, tikvice i drugo. Plasiram i ostale proizvode koji nisu moji, nisu domaći nego uzvozni iz Turske a to su paprika i paradajz. Mi smo posadili u svojim plastenicima paprike i paradajz ali dok ne prispiju otkupljujemo iz Turske. Ja i moja supruga se trudimo da sve fino sortiramo, pakujemo kako bi naši kupci bili zadovoljni, a sudeći po njima jako su zadovoljni. Navikao sam koje to proizvode uzimaju moji stalni kupci, tako da nema problema” izjavio je prodavač Hamo Guja.

cijene proizvoda na zelenoj pijaci u konjicu skuplje za 1km
Hamo Guja

Kako je došlo do poskupljenja mnogih životnih namirnica, tako su poskupjeli i proizvodi na zelenoj pijaci. Tako u našem gradu, na zelenoj pijaci možete kupiti zelenu salatu po cijeni od 4KM po kilogramu, mladi luk 4KM, blitvu i špinat po 3KM, mladi kupus i kelj također 3KM, mrkvu po 2,50KM, raštiku 5KM, paprike 5KM, tikvice, patlidžane, paradajz i krastavce po 4KM.

cijene proizvoda na zelenoj pijaci u konjicu skuplje za 1km
Cijene proizvoda na zelenoj pijaci u Konjicu skuplje za 1KM

Da se kupuje onoliko koliko se može, i to znatno manje u odnosu na period od prije nekoliko mjeseci, pokazuje primjer naše sugrađanke Fatime koja je redovni kupac na pijaci. Zbog poskupljenja prozvoda, čak i do 1KM, prinuđena je da kao penzionerka kupuje ograničenu količinu domaćih proizvoda. Poslušajte šta je govorila za radiokonjic.ba

Izjava sugrađanke Fatime

radiokonjic.ba

24.03.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]