12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Gradska izborna komisija Konjic: Neozbiljnost pojedinih članova biračkih odbora

Predsjednik Gradske izborne komisije Konjic Ejub Miljević potvrdio je...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Crveni križ Konjic bogatiji za instruktora predavača iz prve pomoći

Konjičanka Sarah Ćatić volonterka Crvenog križa Konjic sada je...

ČILIĆ: Iskustvo na Grand Slam razini daje mi prednost

Marin Čilić plasirao se u 4. kolo US Opena nakon što je savladao 23. igrača svijeta Dana Evansa sa 7:6, 6:7, 6:2, 7:5.

Čilić je odigrao odličan meč. Pogodio je 26 asova i ukupno 74 vinera uz 44 neiznuđene greške. Spasao je sedam od devet brejk lopti, dok je pet od 11 iskoristio na servis protivnika.

Njegov naredni protivnik je četvrti teniser svijeta, Karlos Alkaraz, koji je pobijedio Džensona Bruksbija sa 6:3, 6:3, 6:3.

Do sada je tri puta igrao protiv Alcaraza i dva puta izgubio, oba puta ove godine i posljednji put u Sinsinatiju prošlog mjeseca.

– Igrao sam s njim u Estorilu prošle godine. To je bilo negdje u maju. U čemu se najviše popravio? Hmm, pokrivaju zemlju. Druga stvar je kreativnost. Kreativnost je fantastična – možda i najbolja na turniru. U poređenju sa Rafom, na primjer, Rafina kreativnost je fantastična, fantastično se prilagođava svakoj situaciji. Carlos je nevjerovatan kada je na prednjoj nozi. Mnogo je opcija u igri, rekao je Čilić.

Kao svoju prednost, nekadašnji broj 1 i osvajač US Opena 2014. godine istakao je iskustvo stečeno kroz skoro 15 sezona u profesionalnom tenisu.

– Osećam se privilegovanim što sam bio deo ere u kojoj sam mogao da igram sa vrhunskim teniserima sveta, jer sam došao kao mladić u neverovatno vreme za tenis. 2008. je bila moja prva puna sezona, a 2008., 2009., 2010. je bilo veliko takmičenje. Top 20, Top 30 igrača je bilo na veoma visokom nivou. To mi je dalo priliku da naučim igrati, adaptirati se i pokušati preuzeti stvari od vrhunskih tenisera, objasnio je Čilić.

Napredak i stečeno iskustvo su njegove prednosti.

– Tokom godina sam dosta napredovao u odnosu na početak karijere, a to nije baš lako. Napredak, odnosno svake godine. Bilo mi je super. Sada je mješavina generacija, sa preko 30-ih, 25-ih i nekima mlađima, tako da je prilično zanimljivo. A prednost mi daje činjenica da imam iskustvo na Grand Slam nivou, zaključio je Marin Čilić. Er.B.

PROČITAJ:   U NOVEMBRU SE BORI ZA MILION DOLARA: DELIJA BRUTALNIM NOKAUTOM POBIJEDIO FERREIRU

The post ČILIĆ: Iskustvo na Grand Slam nivou mi daje prednost appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima