4.3 C
Konjic
27 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Intervencija konjičkih vatrogasaca

Večeras su konjički vatrogasci imali intervenciju na gašenju požara...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

Danas je u Konjicu obilježena 30.godišnjica od formiranja 4....

Omar Halilović osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Omar Halilović, član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, koji se...

Ranjeni torcidaš: Jedan policajac mi je rekao “neka sam te upucao, smeće”

Navijač Hajduka koji je povrijeđen prilikom obračuna policije i...

Sajam trešnje 2022: Konjičanin Šerif Korić dobitnik medalje Zlatna trešnja za Bagremov med

Održan je 20. Međunarodni Sajam privrede, poljoprivrede i turizma...

Član Karate kluba “Bošnjak” Konjic Omar Halilović putuje u Tursku na Svjetsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore

Član Karate kluba “Bošnjak” Omar Halilović učestvuje na Svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će se održati u Konyi u Turskoj u periodu od 26. do 30. oktobra 2022. godine.

„Pripreme traju već 3-4 mjeseca gdje smo se naporno pripremali. Na Svjetsko prvenstvo plasirao sam se osvojivši zlatnu medalju u Modriči. Prošle sedmice sam se plasirao također i na Evropsko prvenstvo koje je iduće godine u februaru, a također i Balkansko koje se održava odmah nakon Svjetskog. Pripreme su tekle dobro, uhvatio sam dobar ciklus priprema i takmičenja na kojima sam pokazao da sam veoma spreman i da bih mogao donijeti neko svjetsko odličje“ – kazao je Omar Halilović, član Karate kluba „Bošnjak“.

„Otprilike 30-40 takmičara će učestvovati na Svjetskom prvenstvu, a svi putujemo u ponedjeljak, 24. oktobra. Nadamo se da smo svi spremni i da ćemo donijeti veliki broj medalja i počastiti ne samo naš grad, već i državu. Možda, da sam mlađi bilo bi treme ali ovo je već treći put da idem na Svjetsko prvenstvo i ta trema je nestala“ – istaknuo je Halilović.

„Najviše me motivišu roditelji, prijatelji također i profesori. Jedna od najvećih motivacija je moj trener Velija Halilović, koji je stalno uz mene gdje stvaramo neku disciplinu koja mi pomaže u životu. Želimo da postavimo neke nove standarde u karateu“ – kazao je Halilović.

Omar Halilović će nakon Svjetskog prvenstva učestvovati na Balkanskom šampionatu, koji će se održati u Baru, u Crnoj Gori.

radiokonjic.ba

21.10.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima