23.3 C
Konjic
8 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Preminuo ugledni primarijus doktor Džajić Mirsad

Komemoracija će biti održana 18.maja u 14 sati u...

Program Manifestacije Dani Grada Konjica 2023

01.juni – 02.juli 2023. Danas je prezentovan program obilježavanja 16.juna...

Planska isključenja električne energije za 12.juni 2023.

Kupci sa trafo područja Kolonija I od 9 do...

Konjic: FK Klis danas igra prvu utakmicu doigravanja za plasman u Prvu ligu FBiH

Klis i Čelik Zenica igraju na Gradskom stadionu Konjic...

Konjic: Klis i Čelik remizirali 1:1 u prvoj utakmici doigravanja

Danas je na Gradskom stadionu u Konjicu odigrana prva...

Husref Musemić dogovorio saradnju sa FK Igman Konjic i naredne sezone

Husref Musemić će i naredne sezone biti šef stručnog...

Član Karate kluba “Bošnjak” Konjic Omar Halilović putuje u Tursku na Svjetsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore

Oglasi

Član Karate kluba “Bošnjak” Omar Halilović učestvuje na Svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će se održati u Konyi u Turskoj u periodu od 26. do 30. oktobra 2022. godine.

„Pripreme traju već 3-4 mjeseca gdje smo se naporno pripremali. Na Svjetsko prvenstvo plasirao sam se osvojivši zlatnu medalju u Modriči. Prošle sedmice sam se plasirao također i na Evropsko prvenstvo koje je iduće godine u februaru, a također i Balkansko koje se održava odmah nakon Svjetskog. Pripreme su tekle dobro, uhvatio sam dobar ciklus priprema i takmičenja na kojima sam pokazao da sam veoma spreman i da bih mogao donijeti neko svjetsko odličje“ – kazao je Omar Halilović, član Karate kluba „Bošnjak“.

„Otprilike 30-40 takmičara će učestvovati na Svjetskom prvenstvu, a svi putujemo u ponedjeljak, 24. oktobra. Nadamo se da smo svi spremni i da ćemo donijeti veliki broj medalja i počastiti ne samo naš grad, već i državu. Možda, da sam mlađi bilo bi treme ali ovo je već treći put da idem na Svjetsko prvenstvo i ta trema je nestala“ – istaknuo je Halilović.

„Najviše me motivišu roditelji, prijatelji također i profesori. Jedna od najvećih motivacija je moj trener Velija Halilović, koji je stalno uz mene gdje stvaramo neku disciplinu koja mi pomaže u životu. Želimo da postavimo neke nove standarde u karateu“ – kazao je Halilović.

Omar Halilović će nakon Svjetskog prvenstva učestvovati na Balkanskom šampionatu, koji će se održati u Baru, u Crnoj Gori.

radiokonjic.ba

21.10.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima