back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Član Karate kluba “Bošnjak” Konjic Omar Halilović putuje u Tursku na Svjetsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore

Član Karate kluba “Bošnjak” Omar Halilović učestvuje na Svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će se održati u Konyi u Turskoj u periodu od 26. do 30. oktobra 2022. godine.

„Pripreme traju već 3-4 mjeseca gdje smo se naporno pripremali. Na Svjetsko prvenstvo plasirao sam se osvojivši zlatnu medalju u Modriči. Prošle sedmice sam se plasirao također i na Evropsko prvenstvo koje je iduće godine u februaru, a također i Balkansko koje se održava odmah nakon Svjetskog. Pripreme su tekle dobro, uhvatio sam dobar ciklus priprema i takmičenja na kojima sam pokazao da sam veoma spreman i da bih mogao donijeti neko svjetsko odličje“ – kazao je Omar Halilović, član Karate kluba „Bošnjak“.

„Otprilike 30-40 takmičara će učestvovati na Svjetskom prvenstvu, a svi putujemo u ponedjeljak, 24. oktobra. Nadamo se da smo svi spremni i da ćemo donijeti veliki broj medalja i počastiti ne samo naš grad, već i državu. Možda, da sam mlađi bilo bi treme ali ovo je već treći put da idem na Svjetsko prvenstvo i ta trema je nestala“ – istaknuo je Halilović.

„Najviše me motivišu roditelji, prijatelji također i profesori. Jedna od najvećih motivacija je moj trener Velija Halilović, koji je stalno uz mene gdje stvaramo neku disciplinu koja mi pomaže u životu. Želimo da postavimo neke nove standarde u karateu“ – kazao je Halilović.

Omar Halilović će nakon Svjetskog prvenstva učestvovati na Balkanskom šampionatu, koji će se održati u Baru, u Crnoj Gori.

radiokonjic.ba

21.10.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima