4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Članovi GSS Prenj Konjic jutros otputovali u Tursku

Jutros je 14 članova GSS Prenj Konjic otputovalo u Tursku, kako bi pružili pomoć u spašavanju ljusdskih života i saniranju posljedica razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju i Siriju.

Načelnik GSS Prenj Konjic Almir Karkelja u jutrošnjoj izjavi za radiokonjic.ba je rekao:
Ide nas 14, koliko se i prijavilo i dobilo dozvolu od Republike Turske za ulazak i boravak na tim područjima. Na aerodromu nas je dočekao predstavnik FU CZ koji nam je dao neke upute. Idemo u regiju gdje su svi naši iz Bosne i Hercegovine smješteni, najtrusnija regija. Sve je dobro, mi smo spremni, što se nas tiče, ne fali nam ništa, imamo sve. Tamo, koliko imamo informacija, na neki način, moraš se sam brinuti, snalaziti se. Gradonačelnik nam je obećao pomoć naših bratskih gradova iz Turske, tako da vjerujemo da neće biti nekih problema“ – izjavio je za radiokonjic.ba Almir Karkelja.

Na svojoj fejsbuk stranici GSS Prenj Konjic se jutros oglasio porukom:
„S istinskom namjerom da pomogu i u nadi da će ispuniti taj zadatak, jutros je ekipa Gorske službe spašavanja Prenj otputovala u Republiku Tursku, stavljajući se u potpunosti na raspolaganje spasilačkim timovima, kako bi zajedno dali doprinos spašavanju ljudskih života i saniranju posljedica razornog potresa, koji je pogodio Republiku Tursku i njen narod. Ponosne i odlučne sugrađane, koji čine četrnaestočlanu ekipu, ispratio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, poželjevši im sretan put, uspješne spasilačke aktivnosti i akcije, a potom i sretan povratak u Konjic svojim kućama i svojim porodicama. Hvala svima koji su u mislima s nama u ovim trenucima, dajući nam snagu da budemo na visini zadatka koji smo pred sebe stavili“ – naveli su u svojoj poruci članovi GSS Prenj Konjic.

članovi gss prenj konjic jutros otputovali u tursku
Članovi GSS Prenj Konjic jutros otputovali u Tursku

radiokonjic.ba
Foto: GSS Prenj Konjic
10.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima