back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Članovi Moto kluba Route M17 Mostar posjetili šehidsko mezarje u Konjicu

Iz Sarajeva će sutra krenuti moto-maraton za Srebrenicu, gdje će se 11. jula obilježiti godišnjica genocida u Srebrenici i ukop 14 žrtava.

Članovi Moto kluba Route M17 Mostar i ove su se godine priključili moto-maratonu, šesti put su učesnici moto-maratona Srebrenica.

Danas su krenuli nakon obilaska šehidskog mezarja u Mostaru, posjetili šehidsko mezarje u Jablanici i u Konjicu, gdje su napravili kraći odmor. Učenjem Fatihe odali su počast šehidima.

Član Moto kluba Route M17 Mostar Emir Begić izjavio je za radiokonjic.ba da je to za njih sveti čin.  

“Posjetili smo šehidska mezarja od Mostara, Jablanice, Konjica i nastavljamo večeras preko Igmana za Sarajevo. U defileu ćemo sutra proći kroz Sarajevo, proučiti Fatihu na spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. i nastaviti put prema Srebrenici. Ove godine će učestvovati oko 1200 motorista. Svima nama je ovo sveti čin i ne smijemo ovo nikada zaboraviti. Mi smo se dogovorili i kad bi gurali motore ići ćemo svake godine, dok nas služi zdravlje” – poručio je Begić.

članovi moto kluba route m17 mostar posjetili šehidsko mezarje u konjicu
Emir Begić

Domaćin mostarskim motoristima u Konjicu, u ime “Jedinstvene organizacije boraca – Branilaca Konjica”, je bio Omer Lavić.

radiokonjic.ba

09.07.2024.

amila@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]