17.5 C
Konjic
25 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Zbog udesa na M 17 saobraćaj bio obustavljen

Iz Operativnog centra Policijske uprave Konjic su nas informisali...

Zmaj Pozoj stiže u Konjic

Završen 16.Međunarodni festival amaterskih pozorišta, CSI-set oduševio publiku Na 16....

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Zaručila se Ana Bavrka: Pogledajte kako ju je zaprosio partner

Ana Bavrka iz Mostara 2017. izabrana je za Miss...

Srbija je senzacionalno svladala Švedsku za plasman u polufinale

Prava senzacija u režiji mladih rukometaša Srbije na Evropskom...

ĆORIĆ: Želimo uskoro riješiti pitanje kadra

GOŠK iz Gabela ambiciozno je krenuo sa pripremama za još jednu sezonu u Prvoj ligi FBiH, gdje ekipu još jednom očekuje osvajanje Premijer lige.

Ništa nije prepušteno slučaju jer je klub formirao jaku upravu, a potom i odličan igrački kadar. Već ove sedmice u Gabeli su očekivali formiranje tima koji je prethodno primio sedam novih fudbalera.

– Malo je teško, ali razgovaramo sa igračima. Nije cilj akumulirati sve vrste igrača, već dovesti još tri-četiri igrača koji će biti pravo pojačanje. Nadam se da ćemo to uskoro riješiti, kaže trener Denis Ćorić.

Nakon poraza od Sarajeva (6:0), ekipa je savladala Kruševo, člana Druge lige FBiH jug, sa 4:1. Gabeljani su prvi dio dobili sa 4:0.

– Kruševo me je pozitivno iznenadilo u samoj organizaciji, to je korist za cijelu Hercegovinu. U prvom poluvremenu rezultat je možda previsok, ali Kruševo ima nekoliko zanimljivih igrača poput Ivana Buhača koji je igrao u Prvoj i Premijer ligi. U drugom poluvremenu smo se osjećali umorno, dali smo priliku mlađim igračima. Utakmica je uglavnom služila svome, a niko nije stradao. Pokazala je i da moramo dovesti tih nekoliko igrača, napominje Ćorić.

Gabeljani još traže protivnika za iduću subotu, dok 24. jula idu na pripreme za Kupres. Tamo će iduće srijede igrati s Tomislavom, pa u subotu s Troglavom. Generalna proba zakazana je za 6. kolovoza sa Zadrom u Zadru.

– Zdravstveno stanje je zaista povoljno, nema nikakvih problema. Momci dobro rade, umor je evidentan, ali bez toga nema pomaka. Nadam se da ćemo se što prije kompletirati i spremno dočekati prvenstvo, zaključio je Denis Ćorić.

Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH počinje 13./14. avgusta, a GOŠK će predstaviti novu ekipu u Gračanici protiv Bratstva. Prvu domaću utakmicu igraju u 2. kolu (20./21. avgusta) kada će ugostiti Gradinu iz Srebrenika. Nakon toga gostuju u Zvijezdama, dočekuju Travnik, a potom ugošćuju debitanta u ovom rangu, Stupčaniće iz Olova. Jesenji dio prvenstva završava se 20.19. novembra, a GOŠK će ugostiti Rudar iz Kakana. Er.B.

PROČITAJ:   Sanjin Pehlivanović osvojio srebrnu medalju na Svjetskim igrama
ĆORIĆ: Želimo da brzo riješimo kadrovsko pitanje

The post ĆORIĆ: Želimo riješiti kadrovsko pitanje uskoro se pojavio prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima