Crveni križ: Akcija prikupljanja donacija za stanovništvo Turske

0

Najpotrebnu opremu građani mogu donijeti u prostorije Crvenog križa Konjic, a od sutra pa do 17. februara i na plato kod Binga u vremenu od 12 do 15 sati

Društvo Crvenog križa BiH u saradnji sa Turskim Crvenim polumjesecom provodi akcije prikupljanja potrebne opreme za stanovništvo Turske koje je zahvatio zemljotres. Tako je objavljena lista opreme koja je u ovim danima najpotrebnija stanovništvu Turske koji se posljednjih dana nalazi na ulici a zbog snažnih zemljotresa koji su pogodili ovu zemlju , zbog gubitka svojih domova ali i straha od ponovnog podrhtavanja tla. Crveni križ Konjic pokrenuo je akciju prikupljanja  najpotrebnije opreme.

“Ovih dana ugroženim građanima Turkse najpotrebnija je sljedeća oprema: deke, električne grijalice, grijalice na gas, cerade za stavljanje kao podloga, cerade za zaštitu šatora, lampe, kreveti na rasklapanje, stolice na rasklapanje, vreće za spavanje i kuhinjski setovi. Imali smo ponude od strane naših sugrađana da doniraju hranu i odjeću međutim to sada nije moguće jer je transport istog skup, ali ukoliko Federalni Crveni križ krene i sa takvim aktivnostima i akcijama, onda će isto to moći donirati i naši sugrađani” kazala je za radiokonjic.ba sekretarka Crvenog križa Konjic Šaha Kurtović.

crveni križ: akcija prikupljanja donacija za stanovništvo turske
Sekretarka Crvenog križa Konjic Šaha Kurtović

Sugrađani koji žele da doniraju nešto od pomenute opreme i na taj način pomognu ugroženom stanovništvu Turske, mogu to učiniti u prostorijama Crvenog križa Konjic svakim radnim danom od 7 do 15 sati a mogu pozvati i broj telefona 036 726/183 ili se javiti putem facebook-a njihove stranice.

Građani Konjica će imati priliku da opremu koju žele donirati, dostave i do sugrađanke Eldine Kašić koja će od sutra pa sve do 17.februara biti  sa svojim prijateljima i volonterima Cevenog križa Konjic na platou kod Binga u vremenu od 12 do 15 sati.

“Inicijatori ove ideje smo moji prijatelji i ja koji smo u saradnji sa volonterima i sekretarkom Crvenog križa Konjic, omogućili da građani u kutije koje budu postavljenje ostave svoje priloge za ovu akciju. Dobili smi također iz Turske informaciju da im je potrebna i medicinska oprema kao što su rukavice i maske. Vjerujem u naše ljude i vjerujem da će se što više potrebne opreme prikupiti kako bi pomogli ugroženom narodu Turske” naglasila je ta radiokonjic.ba Eldina Kašić.

crveni križ: akcija prikupljanja donacija za stanovništvo turske
Eldina Kašić organizatorica humanitarnih akcija

Iz CK Konjic mole sve građane da stvari koje nisu sada potrebne kao što su odjeća, hrana i slično, ostave za druge donacije ili prilike kako bi na taj način obezbjedili isključivo potrebno i uspjeli smjestiti sve stvari koje stignu. 

Podsjećamo, pozivom na humanitarni broj Crvenog križa BiH 17023 donirate 2KM ugroženom stanovništvu Sirije i Turske.

radiokonjic.ba

09.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267