Crveni križ: Akcija prikupljanja donacija za stanovništvo Turske

0
Oglasi

Najpotrebnu opremu građani mogu donijeti u prostorije Crvenog križa Konjic, a od sutra pa do 17. februara i na plato kod Binga u vremenu od 12 do 15 sati

Društvo Crvenog križa BiH u saradnji sa Turskim Crvenim polumjesecom provodi akcije prikupljanja potrebne opreme za stanovništvo Turske koje je zahvatio zemljotres. Tako je objavljena lista opreme koja je u ovim danima najpotrebnija stanovništvu Turske koji se posljednjih dana nalazi na ulici a zbog snažnih zemljotresa koji su pogodili ovu zemlju , zbog gubitka svojih domova ali i straha od ponovnog podrhtavanja tla. Crveni križ Konjic pokrenuo je akciju prikupljanja  najpotrebnije opreme.

“Ovih dana ugroženim građanima Turkse najpotrebnija je sljedeća oprema: deke, električne grijalice, grijalice na gas, cerade za stavljanje kao podloga, cerade za zaštitu šatora, lampe, kreveti na rasklapanje, stolice na rasklapanje, vreće za spavanje i kuhinjski setovi. Imali smo ponude od strane naših sugrađana da doniraju hranu i odjeću međutim to sada nije moguće jer je transport istog skup, ali ukoliko Federalni Crveni križ krene i sa takvim aktivnostima i akcijama, onda će isto to moći donirati i naši sugrađani” kazala je za radiokonjic.ba sekretarka Crvenog križa Konjic Šaha Kurtović.

Crveni križ: Akcija prikupljanja donacija za stanovništvo Turske
Sekretarka Crvenog križa Konjic Šaha Kurtović

Sugrađani koji žele da doniraju nešto od pomenute opreme i na taj način pomognu ugroženom stanovništvu Turske, mogu to učiniti u prostorijama Crvenog križa Konjic svakim radnim danom od 7 do 15 sati a mogu pozvati i broj telefona 036 726/183 ili se javiti putem facebook-a njihove stranice.

Građani Konjica će imati priliku da opremu koju žele donirati, dostave i do sugrađanke Eldine Kašić koja će od sutra pa sve do 17.februara biti  sa svojim prijateljima i volonterima Cevenog križa Konjic na platou kod Binga u vremenu od 12 do 15 sati.

“Inicijatori ove ideje smo moji prijatelji i ja koji smo u saradnji sa volonterima i sekretarkom Crvenog križa Konjic, omogućili da građani u kutije koje budu postavljenje ostave svoje priloge za ovu akciju. Dobili smi također iz Turske informaciju da im je potrebna i medicinska oprema kao što su rukavice i maske. Vjerujem u naše ljude i vjerujem da će se što više potrebne opreme prikupiti kako bi pomogli ugroženom narodu Turske” naglasila je ta radiokonjic.ba Eldina Kašić.

Crveni križ: Akcija prikupljanja donacija za stanovništvo Turske
Eldina Kašić organizatorica humanitarnih akcija

Iz CK Konjic mole sve građane da stvari koje nisu sada potrebne kao što su odjeća, hrana i slično, ostave za druge donacije ili prilike kako bi na taj način obezbjedili isključivo potrebno i uspjeli smjestiti sve stvari koje stignu. 

Podsjećamo, pozivom na humanitarni broj Crvenog križa BiH 17023 donirate 2KM ugroženom stanovništvu Sirije i Turske.

radiokonjic.ba

09.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267