back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Crveni križ Federacije BiH pokrenuo kampanju „NISTE SAME za žene i djevojke u Turskoj i Siriji“

Crveni križ Federacije BiH pokrenuo je kampanju „NISTE SAME za žene i djevojke u Turskoj i Siriji“. Cilj je prikupiti što više osnovnih higijenskih paketa za žene i djevojke koje su ostale bez svojih domova te im bar na kratko izmamiti osmijeh i ublažiti patnju.

Set bi trebao sadržavati: sapun, šampon, gel za tuširanje, vlažne maramice, uloške, četkicu i pastu za zube, dezedorans u stiku, labelo, noktaricu i štapiće za uši.

“Neophodno je da stvari u setu budu nove i zapakovane u kutiju. Kutija može biti i od cipela, tu vjerovatno svi imamo u kući, ali i bilo koja druga. Također ukoliko neko želi može napisati i pismo ili ceduljicu, koju će ubaciti zajedno sa proizvodima, a koja će doći do neke od žena iz ove dvije zemlje” – naglasila je Indira Kriještorac, glasnogovornica Crvenog križa Federacije BiH.

<strong>crveni križ federacije bih pokrenuo kampanju „niste same za žene i djevojke u turskoj i siriji“</strong>
Crveni križ Federacije BiH pokrenuo kampanju „NISTE SAME za žene i djevojke u Turskoj i Siriji“

Apelujemo na sve kompanije i privredne subjekte, ali i pojedince koji su u mogućnosti da se priključe kampanji kako bi naša podrška stigla do što većeg broja žena i djevojaka.

Svoje pakete podrške  možete ostaviti u lokalnu organizacija Crvenog križa.

Akcija će trajati cijeli mjesec mart s obzirom da je riječ o mjesecu u kojem se obilježava i Međunarodni dan žena, naveli su iz Crvenog križa Federacije BiH.

Crveni križ FBiH/radiokonjic.ba

02.03.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima