back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Crveni križ Konjic: Organizirana akcija besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka

Danas je Crveni križ Konjic u saradnji sa Srednjom medicinskom školom Konjic organizirao besplatnu akciju mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka za građane, a povodom obilježavanja 12.maja, Dana sestrinstva i Sedmice Crvenog križa, koja se obilježava od 8.-15.maja.

„Danas je Crveni križ u saradnji sa učenicima Srednje medicinske škole održao besplatno mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska. Zadovoljni smo odazivom građana“-rekla je Šaha Kurtović, sekretarka Crvenog križa Konjic.  

Učenici medicinske škole rado se odazivaju volonterskom radu i akcijama koje organizuje Crveni križ, a ovo nije prva akcija u kojoj su učestvovale učenice medicinske škole Lana Kudović i Ehlimana Hebibović. 

crveni križ konjic: organizirana akcija besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka
Učenice Lana Kudović i Ehlimana Hebibović

„Za mene je ovo divno iskustvo. Kroz ove akcije ne samo da pomažemo ljudima, našim građanima nego i učimo kako biti čovjek sa humanošću. Ovo nije prva akcija u kojoj smo pomogli nšim građanima, a bit će ih još više“rekla je Lana.

„Lijepo je pomagati drugim ljudima. što se tiče volontiranja to je vid dokazivanja koliko mi to volimo i koliko želimo to da radimo i svi bi trebali učestvovati u volonterskim akcijama“navela je Ehlimana.

crveni križ konjic: organizirana akcija besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka

Konjičani su podržali i današnju akciju Crvenog križa, a posebno su izrazili  zadovoljstvo što i mladi ljudi učestvuju i doprinose preventivnim kontrolama poput ovih danas.

radiokonjic.ba

13.05.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima